24. ROČNÍK KZP 2004

24. ROČNÍK KZP 2004

24. ROČNÍK PESNIČKOVEJ SÚŤAŽE KZP 2004

Uskutočnil sa 20. septembra  2008  v košickom Jumbo centre. Záujem súťažiť prejavilo 138 autorov a interpretov z celého Slovenska, do finálového večera vybrala výberová komisia 12 piesní. Súťaž charakterizovala bohatá žánrová pestrosť skladieb. Zaujímavosťou tohto ročníka bola skutočnosť, že do súťaže prišla aj prihláška z USA, avšak v konkurencii domácich príspevkov neobstála. 24. ročník Košického zlatého pokladu opäť ponúkol vynikajúcu zvukovú kvalitu a atraktívnu svetelnú výpravu.
 
Súťaž odštartovala skupina Proone z Humenného. Zahrala a  zaspievala súťažnú skladbu Petra Halgaša s názvom Svetlomet. Pesnička určite potešila priaznivcov poprocku.
Mladá ambiciózna speváčka Brigita z Bratislavy ponúkla tanečne ladenú skladbu s názvom My love, ktorú si sama otextovala. O hudbu sa jej postarala Peanuts Production. Svoje vystúpenie zvládla intonačne veľmi dobre a má predpoklady dostať sa na vrchol našej hudobnej scény.
V poradí tretia súťažná skladba s názvom Sofistikovaný svet autorov Dušana Havrilu a Marušky Kožlejovej odznela v podaní prešovskej skupiny Out of control. Možno práve jemné intonačné zaváhania speváka kapely spôsobili, že pesnička nepatrila medzi víťazné.
 
Víťazstvo si zo súťaže odniesla Monika Satková z Pezinka. Autorom víťaznej skladby Možno mi je fajn je Pavol Bizoň. Jemná balada zaujala nielen odbornú porotu, ale aj divákov v sále. Zaujímavo aranžovanej pesničke s krásnou melodickou linkou výrazne pomohla aj speváčka Monika Satková.
S poradovým číslom 5 sa s energickou rockovou skladbou To nemyslíš vážne na súťaži predstavila humenská formácia Minerva. Aj keď skladba autora Igora Leblocha nezískala žiadne ocenenie, určite patrila medzi  tie, ktoré zaujali.
Prešovsko–košická skupina Sunlips s pesničkou Pavla Vozára a Viktórie Kolárikovej  Iba dav získala na súťaži 2. miesto. Presvedčivo pôsobil  pódiový prejav skupiny, ktorý zatienil aj jemné intonačné nedostatky.
Folklórne ladená súťažná pieseň číslo 7 Ľanová košieľka autora a interpreta v jednej osobe Jána Majerčíka patrila medzi žánrové spestrenia súťaže.
3. miesto prisúdila odborná porota bratislavskej speváčke Janais, ktorá si v poradí ôsmu súťažnú skladu Voľným pádom skomponovala a aj otextovala. Jej autentický spevácky výkon zaujal nielen odbornú porotu, ale aj poslucháčov v Jumbo centre a cena jej právom patrí.
Muzikálový hlas Dávida Zaprihača výrazne pomohol  skladbe Snáď s poradovým číslom 10, ktorú spevák napísal spolu s Miroslavom Valovičom.
Košická formácia Chocolate vanilla ponúkla kompozične náročnejšiu skladbu Cesty.  Autorsky sa na nej podieľali Matúš Pavlík a Simona Feherová. Skladba zaujala predovšetkým bohatou harmóniou a inštrumentálnymi výkonmi muzikantov.
S poradovým číslom 11 súťažil spevák, skladateľ a textár Števo Šanta z Popradu. V jeho podaní zaznela pieseň Košeľa.
Skupina Zhluk z Nitry uzavrela finálovú dvanástku energickou skladbou Martina Faktora a Veroniky Kačkovičovej s názvom Stúpaj.
V nesúťažnej časti sa predstavila skupina Emsoft a na veľkoplošnej projekcii si diváci mohli pozrieť videoklip k ich víťaznej skladbe Nečakám z minulého ročníka súťaže. Skvelý umelecký zážitok prinieslo vystúpenie Mariána Čekovského, ktorý sa predstavil s Tomášom Okresom, Františkom  Benešom a Martinom Gašparom. Jasne dokázal, že je skvelý muzikant a že to na pódiu  jednoducho vie... Košická skupina Nocadeň potvrdila, že na vrchol našej hudobnej scény právom patrí. Záver nesúťažnej časti patril vystúpeniu populárneho Roba Grigorova.
Moderátorom večera bol Viliam Csontos.
Celé podujatie odvysielalo v priamom prenose Rádio Regina.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame