27. ROČNÍK KZP 2011

27. ROČNÍK KZP 2011

27. ROČNÍK PESNIČKOVEJ SÚŤAŽE KZP 2011

Finálový večer 27. ročníka sa uskutočnil 22.10.2011 vo Veľkom hudobnom štúdiu Rozhlasu a televízie Slovenska v Košiciach. Súťaž vyhlásilo 16.mája Štúdio RTVS Košice, ktoré je aj organizátorom podujatia. Na tento ročník bolo prihlásených rekordných 302 piesní, z ktorých výberová komisia 11.augusta 2011 posunula 30 do semifinále. Tie odzneli v priebehu septembra na Rádiu Slovensko v relácii U Romana a z nich prostredníctvom sms hlasovania postúpilo do finále 6 piesní s najväčším počtom sms hlasov. Ďalších 6 piesní vybrali do finále osobnosti slovenskej populárnej hudby: Beáta Dubasová, Peter Nagy, Peter Cmorík a Marián Čekovský. Skvelej atmosféru finálového večera napomohol svojim moderátorským umením Roman Bomboš a vďační diváci, ktorí ocenili výkony na pódiu búrlivým potleskom.
 
Prvá zaznela skladba s názvom Requiem, ktorej autorom je Richard Bőnde. Interpretovala ju skupina Neverback z Nitry. Ako sa hovorí „dala do toho všetko“ a presvedčila aj porotu, ktorá pesničku ocenila 2. miestom a finančnou cenou 300€.
 
Levočská skupina Knock out 94 priniesla do súťaže priamočiary rock v podobe súťažnej piesne číslo dva s názvom S úsmevom na strednej.
 
Tretiu súťažnú pieseň s elektronickým nádychom ponúkla formácia H.O.H. z Lipian. Autori Ján Bucko a Jana Filová ju nazvali Salvador Dali. Pieseň zaujala netradičným aranžmánom, ale aj slušnou interpretáciou.
 
Sobranecká skupina Flegma sa predstavila s pesničkou Vladimíra Kreculu a Evy Zádorovej Do neba smiech. Melodickápoprocková skladba sa poslucháčom páčila, no ocenenie od poroty nezískala.
 
Piatu súťažnú skladbu autora Vladimíra Končeka Dnes ponúkla bratislavská skupina Ska2tonics. Veselá skladba v štýle „ska“ s chytľavou melódiou bola príjemným oživením súťaže.
 
Lucia Šutková - autorka i interpretka šiestej súťažnej skladby Túžim krídla rozprestrieť sa predstavila s pesničkou, ktorá patrí do stredného prúdu. Jemným nedostatkom inak pekne vystavanej skladby bola mierna intonačná neistota speváčky.
 
Súťažnú pieseň s poradovým číslom 7 ponúkla košická formácia Fictive Marry. Text piesne Zrýchlený čas napísal Marek Lacko, o hudbu sa autorsky postarali členovia skupiny.
 
Príjemným ozvláštnením súťaže bola pieseň v štýle country s názvom Čo nás spája. Hudbu zložil Roman Vitkovský, text napísal František Jano a s poradovým číslom 8 ju interpretovala košická skupina Veslári.
 
Ján Spišák je autorom deviatej súťažnej skladby Zem, ktorú zahrala a zaspievala skupina Dilemma z Košíc. Napriek sympatiám publika však nezískala ocenenie poroty.
 
Víťazstvo z tohto ročníka súťaže si odniesla popradská formácia Six & Kristys pesničkou Mária Karasa a Vladimíra Krausza Už nikdy viac s poradovým číslom 10. Skladbu bola výborne odspievaná, mala kvalitnú inštrumentáciu a zaujímavý text. Zo súťaže si jej protagonisti odniesli šek na 450€. Od organizátora súťaže dostanú aj videoklip k víťaznej piesni a priestor na nahrávanie ďalších skladieb v hudobnom štúdiu.
 
Skupina Kvety v podpaží z Košíc zaujala s 11.súťažnou piesňou Martina Lechmana Keby snáď. Porota ju ocenila 3.miestoma zo súťaže si kapela odniesla šek na 150€.
 
Súťažnú časť večera uzavrela skupina Patriot s piesňou s názvom Preč od levích jám. Text piesne napísal Tadeáš Hrozáň, na hudbe spolupracovali bratia Hrozáňovci a Milan Konečný.
 
O výsledkoch rozhodovala odborná porota v zložení: Marián Čekovský, Igor Timko, Zoltán Sallai, Hana Rodová, Juraj Hidvéghy, Juraj Vančík a Ľuboš Zeman.
 
V nesúťažnej časti večera sa predstavili: minuloročný víťaz - spevák Tomáš Buranovský a populárna skupina No Name, ktorá na tejto súťaži zvíťazila v roku 1996.
 
Finálový koncert v priamom prenose odvysielalo Rádio Slovensko a Rádio Regina.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame