Víťazi 31. ročníka KZP!

Víťazi 31. ročníka KZP!
„Len ty a ja" v podaní košickej kapely Stark band je víťaznou skladbou 31. ročníka Košického zlatého pokladu.

V sobotu 17.októbra sa v košickom Kulturparku uskutočnil finálový koncert pesničkovej súťaže RTVS Košický zlatý poklad. Do aktuálneho ročníka súťaže bolo prihlásených 170 piesní.

Na základe rozhodnutia výberovej komisie a SMS hlasovania poslucháčov Rádia Slovensko sa do finále prebojovalo 12 skladieb, ktoré zazneli v podaní spevákov a skupín z celého Slovenska. V nesúťažnej časti večera účinkovali Peter Cmorik a víťaz predchádzajúceho ročníka súťaže Kristián Dufinec so skupinou Iconito. O víťazoch rozhodla odborná porota v zložení Peter Bič, Zoltán Sallai, Peter Cmorik, Juraj Vančík, Vincent Štofaník a Juraj Hidvéghy, výsledky vyhlásil predseda poroty Igor Timko.

3. miesto a finančnú cenu 150 eur získala pieseň Fantázia autorov Pavla Brezinu a Jany Jónášovej v podaní skupiny Jana Jónášová kvartet.

Jana JONÁŠOVÁ KVARTET - Fantázia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


2. miesto a finančnú cenu 300 eur získala pieseň autorov Pavla Kusého a Štefana Svetského Ako motýľ v podaní Ely Martinčekovej.

Ela Matinčeková - Ako motýľ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


1. miesto a finančnú cenu 450 eur získala pieseň autorov Kataríny Demskej, Juraja Kováča a Petra Telepčáka s názvom Len ty a ja v podaní skupiny Stark band. Súčasťou ceny pre absolútneho víťaza je aj videoklip k víťaznej piesni.

STARKBAND - Len ty a ja Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Košický Kulturpark bol do posledného miesta zaplnený milovníkmi pôvodnej slovenskej populárnej hudby, výborný výkon podal i moderátor Roman Bomboš. V priamom prenose si skvelú atmosféru mohli vychutnať aj poslucháči Rádia Slovensko a Rádia Regina.

„Štart do štvrtej dekády tejto jedinečnej súťaže sa vydaril, archív slovenskej populárnej hudby je bohatší o dvanásť nových piesní. Bola to skvelá prezentácia mladých začínajúcich autorov a interpretov, len pre ilustráciu uvádzam, že interpretka piesne, ktorá získala 2.miesto má len 14 rokov. Som veľmi rád, že táto súťaž motivuje finalistov k ďalšej tvorbe. O tom, že sa to naozaj deje, presvedčil svojim výborným vystúpením aj víťaz predchádzajúceho ročníka a v konečnom dôsledku aj Peter Cmorik, ktorý bol finalistom Košického zlatého pokladu v roku 2001. Všetkým, ktorí sa do aktuálneho ročníka súťaže prihlásili, ešte raz ďakujem, víťazom gratulujem a teším sa na ďalší, už 32.ročník," povedal riaditeľ Štúdia RTVS Košice a zároveň riaditeľ súťaže Košický zlatý poklad Juraj Hidvéghy.

Pesničková súťaž Košický zlatý poklad uzrela svetlo sveta v roku 1980, jej vyhlasovateľom a organizátorom je Štúdio RTVS Košice. Doposiaľ na nej zaznelo 325 nových, pôvodných slovenských piesní a k jej úspešným finalistom patrili aj Beáta Dubasová, Peter Nagy, skupina No Name, Marián Čekovský či Peter Cmorík.

Foto si môžete pozrieť TU

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame