Jeden deň s archeológom

Jeden deň s archeológom

V našej rubrike Jeden deň vždy trávime čas so zaujímavým človekom priamo v jeho zamestnaní. Do mimoriadne atraktívneho a vzácneho pracoviska sa dostala naša kolegyňa Dušana Štecová. Viac sa dozviete v jej príspevku:
 
Jeden deň s archeológom; RB Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Jeden deň dnes trávime spolu s archeológom Dáriusom Gašajom z Východoslovenského múzea v Košiciach. Svojej práci sa venuje už viac ako 40 rokov a na konte má niekoľko naozaj mimoriadnych nálezov. Viac sa o nich, ale aj o tom, ako ich zo zeme vlastne treba vyberať, dozviete v príspevku Dušany Štecovej. Mimochodom, viete, čo „dekoruje“ kanceláriu archeológa?

Jeden deň s archeológom; MGZ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Trpezlivosť ruže prináša – ak si toto porekadlo hovoria archeológovia, tak v tom prípade: Trpezlivosť nálezy prináša. Práve táto vlastnosť je pre archeológov najpodstatnejšia. Okrem toho sa musia vynikajúco orientovať v histórii, byť zbehlý v „papierovaní“- lebo nálezy treba poctivo katalogizovať, ale to stále nie je všetko. S Dáriusom Gašajom, archeológom Východoslovenského múzea, jeden deň v práci strávila Dušana Štecová

Jeden deň s archeológom; MOZ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aj toto tvorí prácu archeológa. Dnes nám ju predstavil Dárius Gašaj, archeológ Východoslovenského múzea v Košiciach. Jeden deň v práci s ním strávila Dušana Štecová.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame