Košičanka v Sheffielde

Košičanka v Sheffielde

Dnešná relácia nás zavedie aj do Sheffieldu – mesta ocele, múzeí i parkov, v ktorom už niekoľko rokov žije Košičanka Tatiana Adamec-Mikitová. Toto britské mesto však nebolo jej vysnívanou destináciou, predtým žila, študovala a pracovala v Prahe, kde úspešne naštartovala svoju kariéru letušky. Všetko však má istú genézu. Cesta za životom v metropole Česka nebola až taká jednoduchá, keďže sprvu tam chcela chodiť na vysokú školu, ale tento plán nevyšiel hneď. Viac mi prezradila Táňa, ktorá je zároveň mojou bývalou spolužiačkou zo základnej školy, pri svojej ostatnej návšteve Košíc...
 
Kosicanka_v_Sheffielde 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tatiana Adamec-Mikitová má 37 rokov, pochádza z Košíc a jedna exkurzia počas štúdia na strednej škole jej v podstate zmenila život. S učiteľkou a triedou sa totiž vybrali do Prahy, ktorá ju uchvátila natoľko, že sa tam rozhodla odísť na vysokú školu. Prijímacie skúšky síce nevyšli na prvý raz, ale napokon sa v metropole Česka i tak usadila. Začala tam pracovať ako letuška pre tamojšiu leteckú spoločnosť a dá sa povedať, že si polietala po svete, videla mnoho miest a zažila veľa nezabudnuteľných okamihov. Od roku 2015 však zakotvila vo Veľkej Británii aj so svojím manželom – takisto Košičanom, ktorý tam prebýva o niečo dlhšie a pracuje v nemocnici. Ja som sa Táne Mikitovej, mojej bývalej spolužiačky zo základnej školy, spýtala na život na „ostrovoch“.
Kosicanka_v_Sheffielde 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
 

V dnešnej rubrike Východniari všetkých krajín sme vám predstavili Košičanku Táňu Adamec-Mikitovú, ktorá žila niekoľko rokov v Prahe, kde pracovala ako letuška, a aktuálne je usadená v anglickom Sheffielde. 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame