Nevidiaca sochárka Marianna Machalová-Jánošíková

Nevidiaca sochárka Marianna Machalová-Jánošíková

Osud nám niekedy dokáže zamiešať karty takým spôsobom, že veru  máme čo robiť, aby sme to nevzdali. Veľkou bojovníčkou, ktorá si navzdory jeho nepriazni dokáže ísť za svojimi snami, je určite Marianna Machalová-Jánošíková. Rodáčka z Michaloviec chcela byť pôvodne zverolekárkou. Keď však mala 22 rokov, v dôsledku silnej reumy prišla definitívne o zrak. Život sa jej zmenil od základov. No objavila v sebe nevídanú schopnosť vidieť rukami. Dnes svojimi sochárskymi dielami dokáže uchvátiť hádam každého. Nielen o jej tvorbe, ale aj o neľahkých začiatkoch sa so sochárkou rozprávala Kristína Bertičová. 

neviadiaca sochárka 01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sochárka Marianna Machalová-Jánošíková napriek ťažkým začiatkom dnes už  stratu zraku nevníma ako hendikep, ale naopak aj ako schopnosť vnímať svet a veci v ňom  iným spôsobom. O sochárke vyšla aktuálne kniha Svetlo je aj za oponou. Autorka Katarína Kopcsányi napísala príbeh o sile, láske a vnútornej kráse ženy, ktorá sa nikdy nemala stať tým, čím je... Pokračuje rozhovor Kristíny Bertičovej.

neviadiaca sochárka 02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Krst knihy Kataríny Kopcsányi – Svetlo je aj za oponou – sa v piatok 17. mája  uskutoční v Prahe v galérii Velehradská 26. Krst bude súčasťou najnovšej výstavy sochárky Marianny Machalovej-Jánošíkovej.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame