Slovenka a britská právnička v Japonsku v jednom

Slovenka a britská právnička v Japonsku v jednom

Katarína Sviteková pochádza zo Spišskej Novej Vsi. Jej životným snom,  zrodeným v srdci gymnazistky, bolo študovať  v angličtine v anglicky hovoriacej krajine. Už vtedy snívala aj o tom, že raz bude žiť v Japonsku. Vždy bola odhodlaná ísť za každým svojím snom, prečo teda nezájsť až tak ďaleko? Do Tokia? Žila tam niekoľko rokov a naďalej pracuje pre japonskú firmu. Dnes, takmer po 20 rokoch cestovania po svete, bilancuje. A je naozaj čo! Pracovala asi na každom kontinente. Pracovne navštívila veľmi veľa miest – od Tokia cez Beijing, Honkong, Abú Dhabí, Dubaj, neobišla ani Aljašku, Kanadu či Juhoafrickú republiku. Jej trasa „Spišská Nová Ves – Tokio“ však viedla cez Londýn a trvala niekoľko rokov tvrdého štúdia a tvrdej práce. Začala starostlivosťou o deti v rodine a aby nestrácala čas, čoskoro sa prihlásila na štúdium. Slávka Ivančová sa s ňou stretla, aby sa jej opýtala na jej štartovaciu čiaru, na odchod zo Slovenska a štúdium práva v Londýne. Kde to všetko teda začalo?

Slovenka ako britská právnička pracujúca pre japonskú firmu 1 vstup Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Katarína Sviteková zo Spišskej Novej Vsi prišla do Japonska ako právnička vyštudovaná v Británii. Po niekoľkých rokoch jej práce, ale medzitým už aj práce jej manžela v Tokiu, sa jemu naskytla príležitosť pracovať „z domu“,  a teda môcť žiť kdekoľvek na svete. Rozhodli sa teda vrátiť do Londýna alebo do Spišskej Novej Vsi? Rozprávala sa s ňou Slávka Ivančová:

Slovenka ako britská právnička pracujúca pre japonskú firmu 2 vstup Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame