ELRO Kežmarok 2017

ELRO Kežmarok 2017

Viac ako 180 remeselníkov a ľudových umelcov zo Slovenska aj zahraničia, vyše 50 druhov remesiel a viac ako 1000 účinkujúcich. To všetko ste mohli zažiť počas tohto víkendu v Kežmarku. Konal sa tam totiž už 27. ročník festivalu Európske ľudové remeslo, skratkou EĽRO.

Kežmarok bol v minulosti slobodným kráľovským mestom. Jeho slávu šírili nielen umelci, spisovatelia, básnici, ale aj kupci a vynikajúci remeselníci. Už tradične počas druhého júlového víkendu sa v Kežmarku zišli najzručnejší remeselníci zo širokého okolia a prezentovali svoju prácu vo vyše 70-tich dobových stánkoch. S mikrofónom sa medzi majstrov remesla vybrala Miroslava Slejzáková.

elro kezmarok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj takéto auto, ktoré vyrobil umelecký kováč Vladimír Eperješi, ste mohli stretnúť uplynulý víkend na Európskom festivale ľudového remesla v Kežmarku. O šikovných majstrov na podujatí nebola núdza. Len jeden sa však mohol stať kráľom remesla pre rok 2017. Symbolickej kráľovskej koruny a žezla sa ujala Mária Tomisová z Kostolian nad Hornádom, ktorá sa venuje tkáčstvu.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame