Projekt EcoPoint v Košiciach

Projekt EcoPoint v Košiciach

Ešte v októbri 2010 predstavilo zastúpenie nemecko-rakúskej developerskej spoločnosti v Košiciach zámer postaviť v metropole východu objekt s ambíciou stať sa „najzelenšou budovou" na Slovensku. Pod názvom EcoPoint Office Center v nej plánovala vytvoriť zamestnanecké priestory s nízkou energetickou náročnosťou, ekologickým riešením, stabilnou vnútornou klímou, či s možnosťou variabilného rozčlenenia vnútorných plôch s čo najnižšími prevádzkovými nákladmi ... Z medzinárodného veľtrhu Exporeal v Mníchove mal už projekt ocenenie striebornou Pečaťou trvalo udržateľnej výstavby DGNB a získal tiež oficiálny certifikát udeľovaný tzv. „modrým budovám".

Miroslav Talavašek sa pri predstavovaní projektu pýtal konateľa investorskej spoločnosti EcoPoint, Rastislava Badalíka na to, čím je u nás ojedinelý:

zel.bod_EcoPoint Kosice-zamer Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prvá z troch budov celého ekologického projektu je už v prevádzke 4 roky. A hoci sa prvotný predpoklad o tom, že v nej budú nájomcami spoločnosti zo segmentu IT-firiem nenaplnil, záujem o takéto netradičné „zelené" priestory „dotlačil" vlani v lete investora k tomu, aby začal s budovaním druhej etapy projektu. - Ako sa však naplnili jeho pôvodné predpoklady, zámery a ciele a ako sú s takýmto prostredím i ekonomikou prevádzky spokojní súčasní nájomcovia? - V akom štádiu je výstavba druhej budovy EcoPoint Office Centra?

Ciele, s ktorými prišla nemecko-rakúska developerská spoločnosť v roku 2010 do metropoly východu s projektom EcoPoint Office Center. A keď v roku 2014 otvárala prvú etapu administratívneho centra na severnom okraji mesta, už mala v rukách prestížny medzinárodný certifikát „najzelenšej" budovy na Slovensku.

V súčasnosti už pokračuje výstavba druhej etapy projektu. - Miroslav Talavašek zašiel teda za najväčším nájomcom priestorov prvého „ekologického objektu" a konateľom rovnomennej investorskej spoločnosti, Rastislavom Badalíkom. - Podarilo sa naplniť ciele?:

zel.bod_EcoPoint KE-2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Po dokončení ďalších dvoch budov projektu by nájomcom malo byť k dispozícii cez 16 tisíc štvorcových metrov administratívnej plochy so stabilnou mikroklímou a ďalšími, v slovenských pomeroch atypickými prednosťami. Nezanedbateľným „parametrom" sú pritom - ako sme počuli - minimálne o 40 až 50 percent nižšie prevádzkové náklady nájomcov a „štatút" ekologickej stavby.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame