Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta

Recepty na jedlá s použitím mletého mäsa z relácie „Z kuchyne starých mám" dnes zakončíme receptom, ktorý ponúkla naša poslucháčka pani Mária z Humenného. Bude to obľúbená koložvárska kapusta.

kolozvarska_kapusta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na koložvársku kapustu podľa receptu našej poslucháčky pani Márie z Humenného potrebujeme: pol kilogramu mletého mäsa, pol kilogramu kyslej kapusty, 30 gramov ryže, cibuľu, olej, paradajkový pretlak, kyslú smotanu, soľ a korenie. Ryžu uvaríme, pridáme na oleji spenenú cibuľu, mäso, osolíme, okoreníme, a orestujeme, až kým sa zmes nerozdrobí. Na dno pekáča dáme kapustu, na ňu ryžu a potom orestované mäso, - pričom vrstviť môžeme až do vrchu pekáča - a 30 minút pečieme. Potom rozmiešame paradajkový pretlak s vodou, nalejeme ho na vrch na pečenú zmes a necháme piecť ďalších 10 minút. Nakoniec zalejeme kyslou smotanou a podávame.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame