Šetrenie energií

Šetrenie energií

Platilo a platí aj v súčasnosti - staré známe: „Kto šetrí, má za tri!" - A žiada sa dodať, že aj v dnešnej, už značne „konzumnej" spoločnosti.

Len v málo domácnostiach dbáme na to, aby sme si úzkostlivo „strážili" hospodárenie s energiami. A pritom patria k dosť nezanedbateľným položkám našich rodinných výdavkov spojených s bývaním a nákladmi naň.

Je síce pravda, že rôzne súčasné a čoraz inovatívnejšie technológie sa nám v tom snažia pomáhať, ale vždy je dobré, keď na to, aby sa - napríklad - niekde v domácnosti zbytočne nesvietilo, netieklo viac vody, než je nevyhnutné, či aby sme „bez úžitku" nemali zapnutý nejaký elektrický spotrebič myslíme celkom podvedome.

Ako to vyzerá v našich domácnostiach (bez ohľadu na to, či ide o rodinný dom, alebo byt) vyzerá z pohľadu ich energetickej náročnosti? - Miroslav Talavašek sa na to pýtal manažéra produktových inovácií spoločnosti VSE, Maroša Baranca:

setrenie energii Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tieto základné informácie týkajúce sa energetickej náročnosti domácnosti, výdavkov na energie a možných úsporných postupov, či opatrení v našich ďalších štvrtkových rubrikách „rozmeníme na drobné". A ak aj vás zaujíma niečo konkrétne v tejto súvislosti, napíšte nám na adresu:

RTVS, Rádio Regina Východ, Moyzesova 7, 04 01 Košice,

prípadne na e-mailovú adresu: reginavychod@rtvs.sk. Pripíšte k tomu kontakt na seba a my skúsime nájsť „kompetentnú" odpoveď či riešenie problému za vás!


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame