Slávnostná narodeninová torta a Zdravá narodeninová mlska - zvíťazili tento rok v našej súťaži Koláč Rádia Regina. Z vyše 20 druhov koláčov, ktoré ste upiekli s láskou a priniesli ich k nám do rádiá, zaujali porotu najviac spomínané dva. Martina Bačová sa presvedčila, že výber najchutnejšieho koláča nebrala porota na ľahkú váhu, aj keď je pravda, že zábava pri tom bola.
vitazi_kolac Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Tak to boli tohtoroční víťazi súťaže Koláč Rádia Regina - p. Anna Ščerbáková a Dávid Pinďár. Ešte raz im blahoželáme a ak vás zaujali narodeninové koláče, ktoré upiekli, tu sú recepty na ne:
Víťazná narodeninová torta p. Anny Ščerbákovej:
Na korpusy potrebujeme 20 vajec, po 20 lyžíc polohrubej múky a cukru
Na plnku si z 7,5dcl mlieka, 10 Polievkových lyžíc polohrubej múky uvaríme plnku. Do nej po vychladnutí vmiešame 3 celé obyčajné 82% maslá, ktoré sme vymiešali s cukrom - podľa chuti a pridáme aj 7 balíčkov cappucino 3v1.
Upečieme si 4 korpusy (alebo dva a prekrojíme ich). Vychladnuté ich potrieme ríbezľovým džemom a plnkou. Vrch torty pokryjeme poťahovou hmotou a dozdobíme podľa fantázie.
Zdravá narodeninová „mlska" študenta Dávida Pinďára:
Fazuľový korpus
2ks plechovky (425 ml) červených fazuliek
3 vajcia
6 polievkových lyžíc trstinového cukru
6 polievkových lyžíc kokosového oleja
1 čaj. lyžička práškového kakaa
štipka mletej škorice a
1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Krém
300 g bielej čokolády
200g smotany na šľahanie
1 mascarpone
200g jemný tvaroh
čerstvé jahody
Korpus upečieme, necháme vychladnúť, poukladáme naň čerstvé jahody, natrieme plnku a vrch efektne dozdobíme.
Z cesta môžeme vykrajovať okrúhle koláčiky a plniť ich po jednom, ak chceme efektnejší dezert (tak ako to bolo na súťaži). Koláč však môžeme pripraviť aj vcelku a až potom krájať.