Gazdinky z Kojšova

Gazdinky z Kojšova

Vďaka Vašim milým reakciám a receptom sa pravidelne  presviedčame o tom, že relácia Z kuchyne starých má svojich stálych priaznivcov. Veronika Slaninková niekoľkých spoznala v obci Kojšov v gelnickom okrese.
Stretnutie priaznivcov Rádia Regina Východ, nadšencov pečenia a varenia i ostatných záujemcov, tam totiž zorganizovala 20 ročná študentka Anna Čujová, ktorá pochádza z Kojšova. Od nej sa dozvieme, prečo sa jej zdalo zaujímavé pripraviť pre domácich takéto podujatie.

Gazdinky z Kojšova_01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Každý kuchár a odborník  na gastronómiu by vám potvrdil, že pri príprave jedla je dôležité to, aké  suroviny máte k dispozícii. Ak ich kvalita pokrivkáva, nebude vám nanič ani ten najdokonalejší recept. Kuchyňa našich mám a starých mám bola postavená na domácej produkcii: mali vlastnú zeleninu a ovocie, vlastné mlieko, maslo, tvaroh, syr i mäso... Keď k tomu pridáme lásku k vareniu, v podstate sa ani niet čo čudovať, prečo tak radi spomíname na mamkinu, či babkinu kuchyňu...
Na tom, že  „Domáce je domáce“ sa zhodla aj Veronika Slaninková s pani Máriou Tirpákovou a jej manželom Pavlom z Kojšova. Vďaka nasledujúcemu rozhovoru získate celkom dobrý prehľad o tom, ako to v ich kuchyni vyzerá a čo v nej  - už 50 rokov -  pre seba i svojich blízkych pripravujú.
Gazdinky z Kojšova_02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Toto boli nahrávky Veroniky Slaninkovej z Kojšova. Ďakujeme pekne za pozvanie i ochotu porozprávať sa o pečení i varení...
No a stále je aktuálna aj výzva k vám ostatným- ak  sa radi zvŕtate v kuchyni, prípadne máte v zásobe zaujímavé recepty, ozvite sa nám na adrese reginavychod@rtvs.sk,  my vás s mikrofónom navštívime a rozhovor odvysielame v niektorej z ďalších relácií Z kuchyne starých mám.
 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame