Medvedí cesnak a jeho liečivé účinky

Medvedí cesnak a jeho liečivé účinky

Mnohí ešte využívajú tento predveľkonočný čas na úpravu stravy, prijímanie ľahších jedál, ale i prečistenie organizmu. Vhodnou rastlinou na regeneráciu by mohol byť medvedí cesnak. Obvykle začína rásť skoro na jar, v niektorých prípadoch už začiatkom marca. Následne rastie a kvitne až do konca mája. Bola by veľká škoda nezužitkovať ho v kuchyni. Nie je problém dostať sa k tejto rastline a niektorí ho vo svojich záhradkách aj pestujú. O zbieraní a využití medvedieho cesnaku sa Viera Ihnátová rozprávala s mladou bylinkárkou Monikou Bulovou.

Medvedí cesnak 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Medvedí cesnak sa čím ďalej, tým častejšie stáva súčasťou nášho jedálnička. Rastie len počas dvoch mesiacov v roku. Následne sa dáva do stavu zazimovania a prečkáva na svoju ďalšiu šancu. Pôsobí priaznivo na cievy a žalúdok. Znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol. Olej  z medvedieho cesnaku dokonca pomáha zregenerovať pečeň. Viac sa už Viera Ihnátová dozvedela od mladej bylinkárky a veľkej fanúšičky medvedieho cesnaku Moniky Bulovej.

Medvedí cesnak 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak rozmýšľate, čo s medvedím cesnakom, tak máte hneď niekoľko možností. Je vhodný ako príloha na chlieb s maslom alebo obložené chleby, môžete ho použiť aj do šalátov. Výborné sú tiež rôzne nátierky. Dá sa z neho uvariť výborná polievka či prívarok.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame