23. ROČNÍK KZP 2007

23. ROČNÍK KZP 2007

23. ROČNÍK PESNIČKOVEJ SÚŤAŽE KZP 2007

Uskutočnil sa 27. októbra 2007 v košickom Jumbo centre. Do finálového večera vybrala výberová komisia 12 piesní. Charakteristickou črtou tohto ročníka bola skutočnosť, že väčšina prihlásených piesní bola nahratá v rôznych produkčných štúdiách a tak mala výberová komisia možnosť vyberať z kvalitných nahrávok.  23. ročník ponúkol aj vynikajúcu zvukovú, svetelnú techniku a pyrotechnické efekty.
Na úvod sa predstavila talentovaná Lucia Radecká z Michaloviec. Zaspievala vlastnú skladbu s názvom Stále ťa míňam. Veľmi dobre vystavaná pesnička znesie aj tie najprísnejšie kritériá. Získala s ňou druhé miesto. Možno ak by speváčka podala na pódiu istejší výkon, mohla by pomýšľať aj na absolútne víťazstvo.
Mladá formácia zo Sečoviec - skupina Magnet mala na súťaži svoju premiéru. Jej členovia patrili medzi najmladších súťažiacich v celej histórii podujatia a ich autentický výkon ocenili aj diváci v sále veľkým potleskom. Ich súťažnú pieseň Hra na lásku napísal Juraj Begala.
Tretie miesto zo súťaže si odniesla Lenka Ferenčíková z Kremnice. Príjemnú vlastnú skladbu s názvom Keď prekročím rieku ponúkla spolu s sprievodnou skupinou. Pesnička má všetky predpoklady na rozhlasové vysielanie.
Spevák a autor skupiny So Fine z Humenného sa rozhodol súťažiť na Košickom zlatom poklade ako sólista. Ponúkol baladickú pieseň s názvom Tiež. Vyzretý interpretačný prejav a kvalitný aranžmán zapôsobil na divákov v sále, avšak odborná porota túto súťažnú skladbu neocenila.
Košická formácia Intermezzo priniesla v svojej súťažnej skladbe s názvom Iná prvky etna. Výborná interpretácia náročnej piesne patrila k vrcholom 23.ročníka súťaže. Autormi boli Peter Tomko, Marek Szarvaš a Anna Tomková.
Skladateľ, textár a spevák v jednej osobe s umeleckým menom Silo sa predstavil s popovou pesničkou Básnik. Pesnička svojou tektonickou stavbou a interpretáciou však odbornú porotu nezaujala.
Víťaznou skladbou 23. ročníka Košického zlatého pokladu 2007 sa stala pieseň autorov Petra Tomiho, Marie Dobranskej a textára Vlada Krausza Nečakám. Rocková balada v podaní košickej skupiny Emsoft zaujala predovšetkým kvalitným textom a výrazným spevom speváčky a spoluautorky Márie Dobranskej.
Alternatívnym prvkom na súťaži bola súťažná skladba formácie Millas Groove zo Spišskej novej vsi. Aj keď nezískala žiadnu cenu, bola zaujímavým spestrením podujatia.
Košická speváčka Denisa Dúlová zaspievala pesničku Petra Rosného a Rebecci Reinerovej Otázka. Pekne harmonicky vystavaná skladba s autentickým textom pôsobila presvedčivo, no v silnej konkurencii ocenenie nezískala.
Autor hudby a textu piesne Testament, Miroslav Valovič zo Žiliny nechal vyznieť kvalitný hlasový potenciál Dávia Zaprihača. Mladý talentovaný spevák spolu s sláčikovým kvartetom a sprievodnou skupinou pôsobili na pódiu presvedčivo.
Autor Ľuboš Môcik nie je na Košickom zlatom poklade žiadnym nováčikom, no jeho súťažná pieseň Sentimentálna mu na Košickom zlatom poklade nevyšla podľa očakávania. Slabšia hlasová dispozícia speváčky Zuzany Donovalovej ju odsunula z kategórie možných víťazov.
Záver súťažnej časti finálového večera patril priamočiare rockovej skladbe Život. Autorsky a interpretačne sa na nej podieľali chlapci zo skupiny Millionmill z Považskej Bystrice. Ich vystúpenie bolo spestrením večera. Možno mierne afektovaný spev spôsobil, že sa neumiestnila vo víťaznej trojke.
V nesúťažnej časti sa predstavili: skupina Komajota, Vašo Patejd, Peter Nagy a skupina No Name.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame