26. ROČNÍK KZP 2010

26. ROČNÍK KZP 2010

26. ROČNÍK PESNIČKOVEJ SÚŤAŽE KZP 2010

Finálový večer 26. ročníka sa uskutočnil 23.10.2010 vo Veľkom štúdiu Slovenského rozhlasu v Košiciach. Súťaž vyhlásilo 19.mája Rádio Regina štúdio Košice, ktoré je aj organizátorom podujatia. Do súťaže bolo prihlásených 249 piesní, z ktorých výberová komisia 11.augusta 2010 posunula 24 do semifinále. Tie odzneli v priebehu septembra na Rádiu Slovensko v relácii U Romana a z nich prostredníctvom sms hlasovania postúpilo do finále 6 piesní s najväčším počtom sms hlasov. Ďalších 6 piesní vybrali do finále osobnosti slovenskej populárnej hudby: Beáta Dubasová, Peter Nagy, Peter Cmorík a Marián Čekovský. Výbornú atmosféru finálového večera umocnil skvelý výkon moderátora Romana Bomboša a hlavne diváci, prejavujúci svoju spokojnosť búrlivým potleskom.
 
Ako prvá zaznela skladba s názvom Jesenná, pod ktorú sa autorsky podpísal Jozef Patkaň. Interpretovala ju skupina Šarka z Bardejova. Sympatie publika si získala predovšetkým speváčka, iba 15 ročná Natália Germanová.
 
Študentka masmediálnej komunikácie Kristína Jánošíková zaspievala druhú finálovú skladbu autorov Zoltána Tótha a Martina „Jimmiho“ Cimbalu s názvom Nám stačí málo. Moderne a zaujímavo zaranžovaná pesnička sa publiku páčila, no medzi víťazné sa nedostala.
 
Tretiu súťažnú pieseň s rockovým nádychom ponúkla bratislavská formácia Alias. Autori Maroš Oravec, Marián Kocan a Michal Mifkovič ju nazvali Iba ty vieš.
 
Banskobystrická skupina Pululu sa predstavila s pesničkou Michala Badínskeho a Izabely Bérešovej s názvom Ráno. Odborná porota ocenila túto pieseň druhým miestom a finančnou cenou 300€. Pokojná skladba zaujala výbornou interpretáciou i kvalitným textom.
 
Skupina Midas z Košíc súťažila s pesničkou Miroslava Komolíka s názvom Navždy snáď. Chytľavý refrén piesne zaujal poslucháčov v sále, no na ocenenie porotou to nestačilo.
 
S poradovým číslom 7 sa predstavila speváčka Petra Sabová zo Serede. Otextovala pomalú pesničku Martina „Jimmiho“ Cimbalu a Zoltána Tótha a dala jej názov Ticho zúfalých.
 
Tomáš Buranovský z Malej Idy ponúkol svoju vlastnú pieseň Blízko cieľa, na ktorej spolupracoval s Jozefom Harničárom. Zanechal výborný dojem a pesničku ocenila odborná porota 1.miestom a finančnou cenou 450€. Okrem finančnej ceny získal aj videoklip k víťaznej skladbe a priestor na nahrávanie v košickom štúdiu Slovenského rozhlasu.
 
Súťažnú pieseň s poradovým číslom 8 zaspievala mladá, iba 15 ročná speváčka Romana Hlobeňová z Bánoviec nad Bebravou. Autor Martin Vedej ju nazval Málo svetla.
 
Skupina Siempre z Košíc sa predstavila s pesničkou Petra Malinovského a Lukáša Adameca s názvom Mesto snov.
 
Desiatou súťažnou skladbou bola pieseň Vladimíra Žigmunda a Martiny Kovaľovej Hurikán. Jej interpretom bola skupina Dama zložená zo študentov prešovskej súkromnej umeleckej školy a jej členovia mali od 14 do 17 rokov...
 
Skupina Integria súťažila s pesničkou Bozk vo dverách. Autormi piesne sú Ján Talpaš a Pavol Bačkay. Interpretačným nasadením zaujali a roztlieskali divákov.
 
Dvanástu súťažnú skladbu s jazzovým nádychom a zaujímavými harmonickými postupmi ocenila odborná porota 3.miestom a finančnou cenou 150€. Autori Richard Kompuš a Michaela Borovská ju nazvali Nerozhodná. Hrala a spievala košická formácia Disart.
 
V odbornej porote boli: Zuzana Smatanová, Igor Timko, Zoltán Sallai, Marcel Palonder, Juraj Hidvéghy, Juraj Vančík a Ľuboš Zeman.
 
V nesúťažnej časti večera sa predstavili: minuloročný víťaz - spevák Silo, Marcel Palonder a Zuzana Smatanová.
 
Finálový koncert v priamom prenose odvysielalo Rádio Slovensko a Rádio Regina.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame