Jarné zalesňovanie po kalamite

Jarné zalesňovanie po kalamite

Lesy Slovenskej republiky už od začiatku marca pracujú na výsadbe novej generácie lesa. Počas tejto jari chcú lesníci vysadiť vyše 12 miliónov stromčekov. Týka sa to najmä borovicových lesov na Záhorí, ale taktiež porastov po podkôrnikovej kalamite v Nízkych Tatrách, Slovenskom rudohorí, na Kysuciach a Turci. Lesná správa Kokošovce, patriaca do Odštepného závodu Prešov, sa snaží obnoviť vyše 50 hektárov lesa po veternej kalamite. Ako regenerácia lesa s pomocou človeka prebieha, porozprával Igorovi Michalčíkovi lesník Ján Repka. 

zalesňovanie po kalamite Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si myslíte, že sadenie stromov v lese sa ničím nelíši od sadenia doma v záhrade, mýlite sa. Všetko má svoj technologický postup a pri výsadbe lesa sa používa aj špeciálne náradie. Igor Michalčík vás teraz spolu s lesníkom Jánom Repkom zavedie na miesta, kde tento rok prebehla výsadba sadeníc. Tie budú základom pre obnovu lesa zničeného veternou kalamitou.

zalesňovanie po kalamite 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak chcete vidieť, ako vyzerajú sadenice a les, v ktorom bol Igor Michalčík s lesníkom Jánom Repkom, či takzvaný štichar, pozrite si fotky na facebookovom profile Rádia Regina Východ.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame