Návrat Cyrila Vasiľa na Slovensko

Návrat Cyrila Vasiľa na Slovensko

Pápež František vymenoval za apoštolského administrátora „sede plena" Košickej eparchie pre katolíkov byzantského obradu Jeho Excelenciu Mons. Cyrila Vasiľa SJ, titulárneho arcibiskupa Ptolemaidy v Líbyi, ktorý doteraz pôsobil vo funkcii sekretára Kongregácie pre východné cirkvi.

Menovanie zverejnilo Tlačové stredisko Svätej stolice v pondelok 20. januára tohto roku a arcibiskup Cyril Vasiľ po preorganizovaní si života po 30-ich rokoch v Taliansku už pôsobí v Košiciach. S doteraz najvyššie postaveným Slovákom vo Vatikáne sa stretla Martina Poláková a položila mu niekoľko otázok súvisiacich s jeho návratom:

Cyril Vasiľ-návrat na Slovensko 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V tejto chvíli pokračujeme v rozhovore s Jeho Excelenciou Mons. Cyrilom Vasiľom SJ, ktorý bol menovaný za apoštolského administrátora „plena sede" Košickej eparchie. Čo znamená, že ju povedie pri zachovaní „plného stolca" biskupa, ktorým je stále Jeho Excelencia Mons. Milan Chautur. Jeho návrat do Košíc bol spúšťačom mnohých otázok i špekulácií a Martina Poláková sa ho pýtala aj na túto tému:

Cyril Vasiľ-návrat na Slovensko 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame