Desatoro pri využívaní digitálnych technológií

Desatoro pri využívaní digitálnych technológií

Digitálne technológie využívame dennodenne. V mnohom nám pomáhajú, stali sa súčasťou nášho života a musíme uznať, že nám slúžia a zjednodušujú život. Na druhej strane, kvôli nim aj často odsúvame svoje povinnosti, alebo ich odkladáme na neskôr, žerú nám príliš veľa času. To sú slová Barbory Okruhľanskej, odborníčky na digitálne technológie, ktorá sa venuje mediálnej výchove. Slávke Ivančovej ponúkla pre nás všetkých Desatoro správneho využívania digitálnych technológií, ktoré platí pre všetkých rovnako, bez ohľadu na pracovné vyťaženie, bez ohľadu na vek.

Desatoro pri vyuzivani digit. technol. 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Počítače, tablety, mobily, smartfóny či inteligentné hodinky. Majú nám pomáhať. Digitálne technológie nás však mnohých už začali obmedzovať. Nájsť rovnováhu správneho využívania je stále ťažšie. Preto nám Barbora Okruhľanská ponúka Desatoro správneho využívania digitálnych technológií.
Slávke Ivančovej predstavila aj druhú polovicu jej Desatora. V nej hovorí najskôr o notifikáciách – teda upozorneniach, ktoré nás dostávajú do podvedomého stresu.

Desatoro pri vyuzivani digit. technol. 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Stačí mať na pamäti, že digitálne technológie nám majú slúžiť, nie nás zotročovať, teda vieme im povedať nie, vieme, kedy ich využiť, kedy ich dať bokom a venovať sa skutočnému človeku, ktorý je pri nás, pretože človek je vždy dôležitejší ako technológia. 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame