Ružbašská kráľovská svadba

Ružbašská kráľovská svadba

Bolo 12. septembra 1923 a vo Vyšných Ružbachoch sa konala kráľovská svadba. Iste sa pýtate, aká? Málokto z Ružbašanov by vám vedel dnes na túto otázku odpovedať. No už dva roky existuje kniha o tejto udalosti, ktorej autorkou je rodáčka z tejto obce Katarína Chapuis Šutorová. Výskum rodiny Zámoyských, posledných majiteľov hradu Ľubovňa, je pre ňu koníčkom. Keď sa presťahovala do Francúzska, spoznala sa s Carmen,  dcérou ružbašskej kráľovskej svadby Karolíny Zamoyskej a Reniera de Bourbon Siciles. S autorkou publikácie Ružbašská kráľovská svadba Katarínou Chapuis Šutorovou sa zhovárala Andrea Feciková. Ako sa začal jej príbeh?

Ružbašská kráľovská svadba; Fec Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 
Mod: Kráľovská svadba bratrancov Karolíny Zamoyskej a Reniera de Bourbon_Siciles vo Vyšných Ružbachoch 12. septembra 1923 bola pre tento región dôležitou udalosťou. Ako vo svojej knihe sa rovnomenným názvom uvádza autorka Katarína Chapuis Šutorová, zúčastnilo sa na nej 14 princov a princezien a 20 grófov. Všetkých ich môžete vidieť na úžasných fotografiách, ktoré čerpala z bohatého archívu ich vnučky Carmen. Vrátane vzácnych dobových obrázkov z ružbašských kúpeľov.

2 Ružbašská kráľovská svadba; Fec Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mod: Rodina Zamoyských bola nútená z našej krajiny odísť. Našťastie sa na ich  aj vďaka výskumu Kataríny Chapuis Šutorovej nezabúda. Autorka chystá ďalšie publikácie o histórii tejto kráľovskej rodiny. A RRv bude pri tom. Rozhovor pripravila Andrea Feciková.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame