Letné vysielanie Rádia Regina Východ

Letné vysielanie Rádia Regina Východ
Na letné mesiace sme pre vás pripravili potulky po Španielsku, budeme objavovať skryté cintoríny z I. svetovej vojny, znova navštívime krásne zákutia východného Slovenska, ponúkneme vám známe rubriky v novom šate a budete môcť vyhrať v našich letných súťažiach! Prezrite si výber z programu Rádia Regina Východ:


Zápisník zo Španielska

streda o 10.10

Počas tohto leta sa tak každú stredu krátko po desiatej presunieme na územie Španielskeho kráľovstva. V tejto krajine sa práve nachádza kolega Igor Michalčík, ktorý sa pri svojich cestách od severu na juh zastaví nielen na zaujímavých miestach, typických pre krajinu pyrenejského polostrova, ale aj u našincov, ktorí sa tam rozhodli žiť. Počúvať vás pozývame každú stredu o 10.10 hod.


To NAJ z Vlakotúry: SÚŤAŽ

streda o 14.05

Možno aj vy ste ostatný rok začali častejšie cestovať po Slovensku. Pre všetkých vás, ktorí radi objavujete zaujímavé miesta, sme pripravili letný seriál Vlakotúry po východe. Každú stredu počas prázdnin pre vás Miroslava Vaníková vyberie jednu zo svojich top vlakotúr. A ak budete pozorne počúvať, môžete vyhrať peknú cenu s logom relácie. Odpovede posielajte na email reginavychod@rtvs.sk alebo poštou na adresu Moyzesova 7, 040 01 Košice. Letnú Vlakotúru po východe si môžete vypočuť každú stredu po 14.-tej hodine.


Bez scenára s Milanom Kolcunom

streda o 14.30

Prinášame vám rozhovory známeho košického sprievodcu Milana Kolcuna na menej známe témy. Besedy s inšpiratívnymi osobnosťami vysielame každú stredu o 14.30.


Knižný klub Rádia Regina Východ: SÚŤAŽ

piatok o 10.45

Aj toto leto sme pre vás pripravili zaujímavé knižné tipy na čítanie. Jana Pataráková sa bude radiť s kníhkupcami, čo čítajú a odporúčajú oni. A tieto knihy môžete získať aj vy. Do súťaže sa zaradíte, ak nám na mailovú adresu kniznyklub@rtvs.sk napíšete správnu odpoveď na otázku, ktorá v rubrike odznie. Čítajte a počúvajte Knižný klub Rádia Regina Východ v piatok o trištvrte na 11 a v repríze v pondelok po 15.-tej.


Dobré spôsoby sa stále nosia

piatok o 15.10

Dobré spôsoby sa stále nosia... a to aj v dnešnej, pandemickej dobe. S odborníčkou na etiketu Annamáriou Petruškovou vám počas letných mesiacov pripomenieme, ako sa obliekať aj v čase, keď pracujeme viac z domu. Ako zmenila pandémia naše zvyky, naše správanie? A ako je to s etiketou v online prostredí? Zásady spoločenského správania vysielame každý piatok po 15.-tej hodine.


Po stopách ... I. svetovej vojny

sobota o 10.10

Na území severovýchodného Slovenska takmer v každej obci nájdete vojnový cintorín z prvej svetovej vojny. Možno je ukrytý v storočnej húštine a možno ho už dobrovoľníci vyhľadali a očistili do podoby, ktorá čo najviac zodpovedá tej pôvodnej. V našom letnom cykle, ktorý sme pripravili v spolupráci s Klubom vojenskej histórie Beskydy a historikom Martinom Drobňákom, sa o týchto miestach dozviete viac. Počúvajte každú sobotu o 10.10.


Živé prenosy

Cestujeme za Vami a vo vysielaní Rádia Regina Východ budete môcť počas tohto leta „zažiť“ 5 živých prenosov z Vašich obcí. Trikrát sa Vám navyše ozveme naživo z východoslovenských kaštieľov a múzea.


     Regina v regióne

14. 7.      Vlachovo

21. 7.      Košická Nová Ves

28. 7.      Hatalov

4. 8.        Domaňovce

11. 8.      Fintice


     Šľachtické rody východného Slovenska

23. 7.    10.10 – 12.00 h

kaštieľ Hanušovce (rod Dessewffy a čo po ňom ostalo)


20. 8.    10.10 – 12.00 h

kaštieľ Strážky (rod Horváth-Stansith a rod Mednyanszkých – a čo po nich ostalo)


     Andy 30 rokov v kraju

6. 8.      10.10 – 12.00 h

Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach pri príležitosti 30. výročia založenia múzea



Zdroje fotiek: RTVS, TASR, František Miháľ, Miroslava Vaníková, Hrad Ľubovňa

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame