Výstava o Edite Stein

Výstava o Edite Stein

V Židovskej synagóge na Zvonárskej ulici v Košiciach minulý týždeň sprístupnili verejnosti výstavu venovanú rehoľníčke, filozofke a spolupatrónke Európy Sv. Edite Steinovej. Pripravili ju študenti a pedagógovia z košického gymnázia, ktoré nosí jej meno, aby si tak pri príležitosti mimoriadneho roka, ktorý jej venovali, pripomenuli patrónku svojej školy. Martina Vašková na vernisáži výstavy oslovila aj pedagóga Tomáša Filipa, vďaka ktorému sa podarilo myšlienku výstavy zreálniť.

vystava_edita_1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zodpovednosť padá aj na tých, ktorí mlčia – to je myšlienka sv. Edity Steinovej a aj hlavné motto výstavy, ktorú nájdete v Starej židovskej synagóge na Zvonárskej ulici v Košiciach. Výstavou Vás prevedú študenti Gymnázia sv. Edity Steinovej, ktorí vám takto predstavia patrónku svojej školy. Životopisnú časť výstavy dopĺňajú maľby študenta Samuela Rinika, ktoré zachytávajú kľúčové momenty zo života Edity Steinovej. Na vernisáži zaujali aj jednu z návštevníčok výstavy - rehoľnú sestru Albertu, pre ktorú je Edita Steinová, ako sa Martina Vašková dozvedela, v mnohom inšpiratívnou sväticou.
vystava_edita_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To boli slová študentky košického Gymnázia Sv. Edity Steinovej Kristíny Barlovej, ktorá Vás spolu so svojimi spolužiakmi prevedie výstavou v pondelky, stredy a piatky – v čase od 9 – tej do 12 – tej, a od 14 – tej do 18 – tej. A v nedele od 14 – tej do 18 – tej. Výstava potrvá do 24. apríla.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame