Ako to vyzerá na jarnej včelnici

Ako to vyzerá na jarnej včelnici

Poslom jari a odchodu zimného počasia je, samozrejme, snežienka. No ak sa nám podarí zazrieť už v tomto čase niekde prelietajúcu včelu, môže sa stať i ona symbolom oteplenia. Aj v týchto dňoch už niektoré včely opustia na chvíľu svoj teplý úľ a vyletia na vzduch. Ako včelári reagujú na prvé teplejšie chvíle, prezradil Michaele Valikovej priamo na včelnici dlhoročný včelár Pavel Šimko.

jarná_včelnica_01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rovnako ako potešilo jarné slnko nás a doslova nás vyháňalo, volalo užiť si jeho teplo i čerstvý vzduch, tak sa aj niektoré včely po zime strávenej v chumáčoch v úľoch už rozhodli vyletieť von. Niektoré zaleteli len do najbližšieho okolia, iné už zvládli preletieť aj niekoľko desiatok či možno stoviek metrov. Úľ neopustili len z chuti, ako by sme povedali „natiahnuť si krídla“, ale aj pre praktické čistiace úkony. Na včelnicu sa Michaela Valiková vybrala s dlhoročným včelárom Pavlom Šimkom.

jarná_včelnica_02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak sa už aj vám nejakú včelu zahliadnuť podarilo, tak máte šťastie. A nezabudnite, že ak napríklad nejakú zahliadnete trápiť sa, povedzme, vo vedre s vodou, pokojne jej pomôžte. Onedlho sa vám určite odvďačí nejakým chutným plodom v záhradke.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame