Zjavenie Guadaloupskej Panny Márie

Zjavenie Guadaloupskej Panny Márie

V histórii kresťanstva sa stalo viackrát, že sa Panna Mária údajne zjavila vybraným osobám. Niektoré z týchto tzv. súkromných zjavení oficiálne uznala aj Katolícka cirkev. Medzi najznámejšie mariánske pútnické miesta, oficiálne schválene Cirkvou patrí aj mexické Guadalupe. Je to najnavštevovanejšie pútnické miesto na svete. Ročne ho navštívi okolo 20 miliónov pútnikov. Pre porovnanie - Lurdy asi 5 miliónov veriacich. Slovenskí veriaci zväčša poznajú pútnické miesta na Slovensku, prípadne v Európe, často navštevujú aj Svätú Zem, ale do Mexika sa vyberú na púť len niektorí. Aj preto si vypočujte môj rozhovor o Gua dalupe s rektorom košického kňazského seminára, biblistom a sprievodcom Štefanom Novotným.

guadalupe_1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na hlavnom oltári novej baziliky v mexickom Guadalupe je obraz Panny Márie, ktorý nebol namaľovaný ľudskou rukou, ale vznikol zázračne v decembri 1531. Miniatúrna maľba v zreničke Panny Márie je nevysvetliteľná. Farba, ktorou bol obraz namaľovaný na Zemi neexistuje. Vedci tiež zistili, že teplota tkaniny, na ktorej obraz vidieť, je teplotou ľudského tela. Obraz preskúmali aj stetoskopom a vedci v oblasti pása Panny Márie namerali pulz, ktorý zodpovedá pulzu ľudského plodu. Na ďalšie zaujímavosti a symboly zázračného obrazu Panny Márie z Guadalupe upozorní rektor košického kňazského seminára, biblista a sprievodca Štefan Novotný.
guadalupe_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Gudalaupská, fatimská, lurdská, levočská, klokočovská, či obišovská Panna Mária - reč je stále o jednej a tej istej osobe, aj keď vo svete sa údajne zjavuje, uctieva a zobrazuje rôzne. V dnešných Božích mlynoch sme poodhalili jej podobu v Biblii, a ukázali, že Božia Matka môže byť mostom nielen medzi náboženstvami, ale aj kultúrami.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame