Poklady Podtatranského múzea v Poprade

Poklady Podtatranského múzea v Poprade

Nasledujúcich päť týždňov sa budeme prechádzať po Podtatranskom múzeu v Poprade, ktoré má zaujímavú históriu, zbierky a napínavú budúcnosť. Viac sa dozviete z rozhovoru Jany Patarákovej:

1_Poklady PP múzea_riaditeľka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kniežacia hrobka z Popradu by už čoskoro mala odhaliť svoje tajomstvá aj návštevníkom. Dovtedy si predstavíme ďalšie poklady Podtatranského múzea v Poprade.

Podtatranské múzeum v Poprade má zbierky, ktoré priamo súvisia s jeho históriu a osobnosťami zakladateľov, ale aj s polohou múzea. Jana Pataráková tento krát zavítala medzi botanické zbierky, aby sa dozvedela viac:

2_Poklady PP múzea_plesnivec Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podtatranské múzeum v Poprade by zo svojich zbierok dokázalo zostaviť aj malý muzeálny orchester... Jana Pataráková zašla do etnografického oddelenia a došlo aj na hranie na nezvyčajnom hudobnom nástroji:

3_Poklady PP múzea ninera Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Podtatranské múzeum v Poprade má niekoľko skutočných pokladov. Ten, o ktorom budeme hovoriť dnes, má aj zaujímavý príbeh o tom, ako sa dostal do múzea... Jana Pataráková sa pýtala:

4_Poklady PP múzea mince Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už v úvodnom rozhovore s riaditeľkou Podtatranského múzea v Poprade sme hrdo spomínali historickú knižnicu múzea. Dnes ju navštívime a dozvieme sa, čo predchádzalo herbárom, ako ich poznáme my, s vylisovanou a vysušenou rastlinou. Jana Pataráková sa pýtala:

5_poklady PP múzea kniha Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 

Galéria

2. plesnivec.JPG 1. muzeum-v-poprade- budova.jpg 3. ninera.png 4. keltské mince.JPG 5. múzeum PP knižnica 20230224_100137.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame