Víkend 10. 4. – 11. 4.

Víkend 10. 4. – 11. 4.

Niektoré športové súťaže sa už skončili, niektoré ešte pokračujú. Ako to celé vyzeralo počas ostatného športového víkendu na východnom Slovensku? To vám prezradí Matúš Hudák práve teraz:
 
Futbalové Michalovce si v sobotu pripísali na svoje konto prehru. V skupine o záchranu nestačili na svojom štadióne na Pohronie 1:2. 

O body sa bojovalo aj o súťaž nižšie. Košice po dvoch prehrách v rade uspeli v hlavnom meste proti Slovanu Bratislava B po výsledku 4:0, Trebišov doma zdolal Žilinu B 3:1, Bardejov nezískal body na ihrisku Petržalky po prehre 2:3 a nedarilo sa ani Popradu, ktorý v Podbrezovej zaznamenal desiatu prehru v rade – po výsledku 0:4.

Hokejisti Michaloviec postúpili prvýkrát do semifinále Kaufland play-off Tipos extraligy a doplnili tak Poprad, Zvolen a Slovan Bratislava. Michalovce zvíťazili v nedeľu v šiestom zápase štvrťfinále na ľade HK Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy. O finále si zahrajú Zvolen so Slovanom a Michalovce s Popradom.

Hokejisti Spišskej Novej Vsi zdolali v druhom finále play-off SHL domácu Žilinu 5:3 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:0.

Basketbalisti Svitu uzavreli základnú časť najvyššej súťaže výhrou na palubovke lídra z Levíc 88:82, základnú časť uzavreli tretím triumfom po sebe a v 1. kole play-off (ktoré sa hrá na dve víťazstvá) ich čaká séria proti hráčom Prievidze. Prví Patrioti Levice a druhá Spišská Nová Ves sa kvalifikovali priamo do semifinále.

Bronzové medaily si v sobotu v rozhodujúcom zápase číslo päť vybojovali volejbalisti z Prešova, ktorí na domácej palubovke zdolali Košice 3:0 na sety a vyhrali v sérii 3:2.

V úvodných zápasoch semifinále najvyššej hádzanárskej súťaže mužov sa tešili domáce tímy, ktoré vedú v sériách 1:0. Považská Bystrica doma zdolala Crows Košice 28:27 a Tatran Prešov hral s HK Košice 32:18.

Po Iuvente Michalovce neuspeli v Moste ani hádzanárky Prešova. V sobotňajšom vystúpení MOL ligy nestačili na tohto súpera 19:37. Už spomínané Michalovce zdolali na domácej palubovke Plzeň 36:22.

Martina Hrašnová obsadila na majstrovstvách Európy vo vzpieraní v Moskve 6. miesto v dvojboji v najťažšej kategórii nad 87 kg. Nikola Seničová predviedla v piatok najlepší výkon zo všetkých účastníčok výkonnostnej B-skupiny kategórie do 81 kg a na šampionáte obsadila 10. pozíciu.

Futsalová reprezentácia Slovenska vo štvrtok v Leviciach remizovala s lídrom našej skupiny – Azerbajdžanom 1:1 a upevnila si druhé miesto v tabuľke, ktorým sa priblížila k historickému postupu na ME.

Majstrovstvá sveta juniorov v ruskom stredisku Krasnoyarsk hostili tri športy: freestyle lyžovanie, snowboard a freeski. Tohto podujatia sa zúčastnil aj slovenský reprezentant a zároveň jeden z našich najlepších freeski pretekárov – Michael Oravec s trénerom Tomášom Murgáčom. Na štart sa postavilo 22 pretekárov, do finále postúpilo najlepších 12. Michael postupoval z 9. miesta v kvalifikácii. Mladý Košičan obsadil 5. miesto, čo je zároveň jeho najlepší doterajší výsledok. Svoje pocity po MSJ a 5. mieste v disciplíne slopestyle opísal takto:

vikend 10 - 11. 4. _sport Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame