Víkend 7. 8. – 8. 8.

Víkend 7. 8. – 8. 8.

Slovenskí športovci získali na hrách 32. olympiády v Tokiu štyri medaily, športový riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) a zároveň šéf výpravy Roman Buček je s touto bilanciou spokojný. Zlato však vybojovala najstaršia žena vo výprave a jedno striebro najstarší spomedzi mužov. Buček preto apeluje na lepšiu prácu v športových zväzoch, no zároveň si uvedomuje, že generačná výmena nie je jednoduchý proces. Buček zhodnotil vystúpenie Slovákov v Tokiu pozitívne a ponúkol aj pár čísel:

vikend_7. 8. – 8. 8._sport1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V 3. kole 3. futbalovej ligy skupiny Východ sú výsledky zápasov takéto:
Lipany – Rudňany 7:1
Poprad – Snina 0:2
Prešov – Raslavice 3:0
Spišská Nová Ves – Spišské Podhradie 8:0
a Vranov nad Topľou – Krompachy 3:0.
V nedeľu Slávia Košice vyhrala so Svidníkom 8:1.
Kalša – Sobrance-Sobranecko 0:2 a Stropkov – Giraltovce 3:2.

Slovenské hádzanárky sa predstavia na MS 2021 v Španielsku. Medzinárodná hádzanárska federácia im udelila jednu z dvoch voľných kariet na tohtoročný decembrový šampionát. Informoval o tom Slovenský zväz hádzanej.
IHF disponovala dvoma voľnými kartami, okrem jednej vopred rezervovanej pribudla druhá, keďže zástupca Oceánie sa nezúčastnil na kvalifikácii. Obe napokon pripadli európskym zástupcom – okrem Slovenska ju dostalo aj Poľsko. Svetový šampionát je na programe od 2. do 19. decembra 2021 v šiestich španielskych mestách. Finále bude v Barcelone.
Basketbalisti Slovenska do 18 rokov obsadili na domácom turnaji FIBA European Challenger 2021 v Leviciach konečné tretie miesto.

V nedeľnom súboji o bronz zdolali rovesníkov z Bulharska 71:63. Slovenská osemnástka zakončila turnaj s bilanciou tri výhry a dve prehry.
Hráči nohejbalového klubu KAC Jednota Košice v úvodnom kole ligovej súťaže (počas mesiaca júl) zdolali súpera zo Zalužíc s výsledkom 7:0 a novú sezónu odštartovali podľa predstáv. V uplynulej sezóne stihli odohrať iba základnú časť a pred štvrťfinále bola liga ukončená bez vyhlásenia majstra. Kapitán víťazného tímu Ján Brutovský;

vikend_7. 8. – 8. 8._sport2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Počas víkendu sa nohejbalisti KAC Jednota Košice predstavili v 2. kole na pôde Zálužíc a pripísali si na svoje konto opäť výhru proti tomuto súperovi. Zdolali ho s výsledkom 7:0. Humenné si poradilo s Belou nad Cirochou 5:2.
3. kolo je na programe 11. 9. 2021.   

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame