Víkend 4. – 5. 9. 2021

Víkend 4. – 5. 9. 2021

Slovenská futbalová reprezentácia prehrala v sobotnom domácom stretnutí H-skupiny kvalifikácie MS 2022 s Chorvátskom 0:1. V piatom kole utrpela prvú prehru a so ziskom 6 bodov figuruje na štvrtej priečke. Tréner Štefan Tarkovič:

A;vikend_sport;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na záver septembrového trojzápasu privíta naša reprezentácia zajtra opäť na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne Cyprus (20.45 hod.).
Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov zvíťazila v nedeľnom zápase na 27. ročníku Memoriálu Václava Ježka nad rakúskymi rovesníkmi 4:0. Mladí Slováci predtým na podujatí prehrali 0:2 s Nemcami a remizovali 1:1 s domácim Českom.

Druhá a tretia futbalová liga pokračovala 7. kolom. V 2. futbalovej lige to dopadlo takto:
Bardejov – Žilina B 0:1
Humenné – Trebišov 3:0
Námestovo – Košice 1:3

7. kolo 3. futbalovej ligy Východ bolo rozdelené do dvoch hracích dní:
     Sobota 4. 9.:
Poprad – Krompachy 5:1
Spišská Nová Ves – Svidník 9:0
Vranov nad Topľou – Prešov 0:5
     Nedeľa 5. 9.:
Kalša – Lipany 2:4
Snina – Sobrance-Sobranecko 4:0
Spišské Podhradie – Giraltovce 0:0
Stropkov – Raslavice 1:0
Slávia Košice – Rudňany 2:1

Slovenská parastrelkyňa Veronika Vadovičová získala zlatú medailu v zmiešanej streľbe na 50 m v novom paralympijskom rekorde 248,9 bodu na PH 2020 v Tokiu. Slovenská výprava tak v Tokiu získala dokopy 11 medailí (5z / 2s / 4b), čo sa jej podarilo aj v Riu de Janeiro 2016.

Záverečnými zápasmi sa v nedeľu skončila prvá fáza basketbalového turnaja prípravných duelov pod názvom Federálny pohár. V štyroch trojčlenných skupinách hralo šesť slovenských a šesť českých družstiev. A-skupinu hranú v Leviciach vyhral Lučenec, „béčko“ sa stalo korisťou USK Praha, C-skupinu ovládli domáci Spišskí Rytieri a z bratislavského „déčka“ postúpila Opava. Tieto štyri tímy postúpili na finálový turnaj Final4, ktorý sa uskutoční na budúci víkend v Lučenci. V rovnakom termíne sa budú hrať aj ďalšie zápasy o umiestnenie.

Slovenskí volejbalisti neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení na ME 2021. V sobotu v D-skupine v Tallinne prehrali s domácimi Estóncami 2:3, hoci viedli 2:0 na sety. Slováci si do tabuľky pripísali prvý bod. Kapitán nášho výberu Tomáš Kriško:

B;vikend_sport;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Talianske volejbalistky sa stali tretíkrát majsterkami Európy. Vo finále v Belehrade zdolali dvojnásobné obhajkyne titulu – domáce Srbky 3:1 a prekazili im zlatý hetrik. Talianky v prvom sete neudržali päťbodový náskok, v ďalšom priebehu zápasu však mali navrch a nadviazali na triumfy z rokov 2009 i 2007. V stretnutí o tretie miesto zvíťazili Turkyne nad Holandskom hladko 3:0 na sety.

Hádzanárska Niké Handball Extraliga mužov mala v sobotu 4. 9. na programe zápasy 1. kola nového ročníka. V derby Tatran Prešov zdolal HK Košice 32:26. Domáci štvorgólový Tomáš Rečičár:

C;vikend_sport;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sporta Hlohovec si poradila s Košice Crows 34:19. V ženskej MOL lige v 1. kole Michalovce – Hodonín 42:15.

Naši reprezentanti vo vodnom póle do 20 rokov na MS tejto vekovej kategórie obsadili konečné 15. miesto. Toto umiestnenie im zaručila tesná výhra 10:9 nad Egyptom.

Slovenská futsalová reprezentácia zvíťazila v nedeľnom zápase na turnaji Pre-World Cup FUTSAL DAYS v bratislavskej ŠH Elán nad výberom USA 3:2. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal Dominik Ostrák, v 37. minúte rozhodol o triumfe Gabriel Rick.

Rus Anton Demčenko sa stal majstrom Európy v šachu jednotlivcov. Na šampionáte v Reykjavíku získal v jedenástich kolách 8,5 bodu, rovnako ako druhý Nemec Vincent Keymer. Bronz si vybojoval ďalší ruský veľmajster Alexej Sarana. Z kvarteta Slovákov skončil najvyššie Juraj Druska, so 6,5 bodmi obsadil 47. miesto. Štefan Mazúr bol 65., Ľubomír Ftáčnik 72., Tamás Petényi 88.

Roman Dubský, profesionálny „skydiver“ a „basejumper“, sa k parašutizmu dostal ako teenager a odvtedy absolvoval množstvo zoskokov. Tento Košičan v „skydivingu“ a „basejumpingu“ patrí k svetovej špičke. Hovoria o tom aj jeho úspechy na medzinárodnej scéne. Medzi tie najväčšie patrí bronz z Majstrovstiev sveta 2018 v poľskom Vroclave v disciplíne „canopy piloting“ (lietanie na vysokovýkonných padákoch, pri ktorých pristávacia rýchlosť presahuje až 100 km/h.). Ako prvý na Slovensku si otvoril školu venovanú „skydivu“ a „basejumpu“, poznať ho môžeme aj z reklamy na istého mobilného operátora. Pred pár dňami sa vrátil z MS, ktoré sa konali v Rusku. Ako sa mu tam darilo?

vikend_4.-5.9_sport2;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame