Víkend 2. – 3. 10. 2021

Víkend 2. – 3. 10. 2021

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 10. kole Fortuna ligy nad MŠK Žilina 1:0. O jediný gól zápasu sa v 61. minúte postaral domáci kapitán Igor Žofčák. Tréner domáceho tímu Miroslav Nemec:

vikend_sport1;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 5. kole Tipos extraligy nad HC 05 Banská Bystrica 5:3, Prešov zdolal v domácom prostredí Duklu Trenčín 4:2, Poprad si poradil s Novými Zámkami 6:1, Michalovce - Nitra 2:8 a Slovan Bratislava - Spišská Nová Ves 2:1.

Víťazom 118. ročníka monumentu Paríž - Roubaix sa v nedeľu 3. októbra stal Talian Sonny Colbrelli z Bahrain Victorious. Peter Sagan po páde 136 kilometrov pred cieľom stratil šancu na popredné umiestnenie, o víťazstvo nebojoval a v cieli s vyše 12-minútovou stratou obsadil 56. miesto.

Slovenský voľnoštýliar Tajmuraz Salkazanov získal na majstrovstvách sveta v zápasení v Osle striebornú medailu. V nedeľnom finále hmotnostnej kategórie do 74 kilogramov prehral s Kyleom Douglasom Dakeom z USA na body.

Keňan Reuben Kerio zvíťazil na 98. ročníku Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach, keď dosiahol čas 2.07.18 hod. Za traťovým rekordom zaostal o 17 sekúnd. Na druhom mieste finišoval Hiribo Shano z Etiópie s časom 2.07.48 hod. Tretí bol v cieli Albert Kangogo za 2.07.52 hod. O ženský rekord sa postarala Ayuntu Kumela Tadesseová z Etiópie, ktorá dosiahla čas 2.24.35 hod. Ženské maximum z roku 2019 posunula o 1.26 min.
Riaditeľ MMM Branislav Koniar sa najskôr vyjadril k časom, u mužov rekord nepadol, u žien áno:

vikend_sport2;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Titul maratónskeho majstra Slovenska tretíkrát v kariére získal Tibor Sahajda. S časom 2.22.02 hod. výrazne zaostal za osobným rekordom (2.15.25 hod.), no po vlaňajšom triumfe Marka Hladíka získal späť slovenský titul. Viac už povie Matúš Hudák:

vikend_sport3;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

98. ročníku Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach prialo počasie, podmienky a rovnako aj diváci pri trati. Potlesk, slová ako „Poď! Ideš! To dáš!" a podobne sa ozývali po celej trati, a tak sa športovci pri týchto povzbudeniach ešte viac naštartovali a šli ďalej. V nedeľu sa pri nich zastavil Matúš Hudák. Začal otázkou: čo hovoria diváci na fakt, že maratón prebieha:

vikend_sport4;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na trať sa celkovo postavilo takmer 7 000 bežcov zo 45 krajín. Organizátori mohli, na rozdiel od predošlého ročníka, počítať aj s africkými favoritmi, čím sa MMM priblížil k obdobiu spred pandémie koronavírusu. Vtedy sa štartové listiny najstaršieho európskeho maratónu plnili tak, že atakovali 13 000 a organizátori museli prihlasovanie zastaviť. Tentoraz boli radi, že po necelej dvojstovke štartujúcich z minulého roka mohli účastníkov počítať na tisícky. Nevyhnutnou novinkou boli štarty vo vlnách. Pre riaditeľa MMM, ktorý v deň 98. ročníka oslávil 62. narodeniny, boli príjemným darčekom výkony najlepších aj hladký priebeh podujatia.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame