Víkend 9. – 10. 10.

Víkend 9. – 10. 10.

Futbalisti Francúzska triumfovali v 2. ročníku Ligy národov. Vo finálovom zápase v Miláne zvíťazili nad Španielskom 2:1 po tom, čo otočili skóre z 0:1. Víťazný gól strelil v 80. minúte Kylian Mbappe.

Tri kolá pred koncom kvalifikácie MS 2022 sú šance slovenskej futbalovej reprezentácie na postup prakticky nulové. Po piatkovej tesnej prehre 0:1 v Rusku sa v pondelok predstavili na pôde ďalšieho favorita a lídra H-skupiny Chorvátska, pričom proti úradujúcemu vicemajstrovi sveta sa pokúsili obstáť so cťou. Slováci po prehre v Kazani stratili reálnu šancu obsadiť niektoré z prvých dvoch miest v tabuľke, na ktoré strácajú sedem bodov, pričom každý tím ich môže získať už len deväť. Hoci ich výkon nebol zlý, ukazuje sa, že efektivita je pre nich dlhodobý problém, ktorý im neumožňuje zvládať kľúčové zápasy. Počas ostatných dní boli v akcii aj reprezentanti do 21 a rovnako aj 19 rokov. Ako sa im darilo? To sa dozviete práve teraz:


vikend_9.-10.10_sport1;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



7. kolo Tipos extraligy:

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 7. kole Tipos extraligy nad HK Spišská Nová Ves 3:1. Zaujímavosťou zápasu bol gól brankára domácich Karolusa Kaarlehta, ktorý v 60. minúte skóroval do opustenej bránky hostí.
V ďalších zápasoch sa klubom z východu darilo takto:
Prešov – Zvolen 2:3
Poprad – Košice 4:3 po predĺžení

Slovenské hádzanárky neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení v 5. skupine druhej fázy kvalifikácie ME 2022. Po stredajšej prehre v Španielsku 28:33 podľahli v nedeľu v Topoľčanoch Maďarsku 28:30.

7. kolo florbalovej extraligy mužov ponúklo z pohľadu zástupcov z východu tieto výsledky:
Žltý Sneh Košice – Žilina 3:11
Florko Košice – Snipers Bratislava 12:9
ATU Košice – Lido Bratislava 7:6

V 5. kole ženskej florbalovej súťaže:
Spišská Nová Ves – Nitra 10:3
Sabinov – Hurikán Bratislava 8:3

Slovenské nohejbalové reprezentantky získali na MS v Španielsku po bojovnom zápase s Poľkami aj druhú bronzovú medailu v trojiciach. Svojho súpera zdolali 2:1.

Staronový prezident Slovenskej plaveckej federácie Ivan Šulek chce počas trojročného funkčného obdobia posunúť športovcov SPF k vyšším métam. Spoločne so štyrmi viceprezidentmi hodlá zlepšiť infraštruktúru i podmienky pre mládež. Šulek sníva o vybudovaní olympijského bazéna, ktorý by spĺňal najprísnejšie kritériá. Matúša Hudáka zaujímalo, ako sa pozerá na úspešnú obhajobu funkcie.

vikend_9.-10.10_sport2;hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame