Víkend 28. – 29. 5.

Víkend 28. – 29. 5.

Futbalisti Realu Madrid triumfovali v Lige majstrov. V sobotnom finále na parížskom Stade de France zdolali FC Liverpool 1:0 a najcennejšiu klubovú trofej na kontinente získali rekordný štrnástykrát v histórii. O ich víťazstve rozhodol gól Viniciusa Juniora v 59. minúte.

Teraz máme namierené na naše futbalové trávniky. 27. kolo III. futbalovej ligy - východ prinieslo remízu Giraltoviec s Raslavicami 3:3, Krompachy si delili body s Rudňanmi 1:1, Spišská Nová Ves zdolala Vranov nad Topľou 1:0 a v sobotu hral Poprad na svojom trávniku so Sláviou Košice 2:1. V nedeľu Snina - Prešov 0:3, Sobrance - Svidník 1:5, Spišské Podhradie - Lipany 1:3 a Stropkov - Kalša 8:1.

Hokejisti Fínska sa stali majstrami sveta. Vo finále na domácom šampionáte zdolali v Tampere Kanadu 4:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil v presilovke Sakari Manninen. Hráči Fínska sú prví od roku 2006, ktorí získali v rovnakom roku olympijské zlato a titul majstrov sveta. Útočník Valtteri Filppula je prvý Fín, ktorý získal okrem zlata na MS a ZOH aj Stanleyho pohár. Okrem neho dosiahlo na zlatú trojkorunu 29 hráčov a jeden tréner. Jedným z čiarových rozhodcov finálového duelu bol Slovák Šimon Synek. Ešte dodám, že bronzové medaily vybojovali hokejisti Česka, ktorí v zápase o 3. miesto zdolali USA 8:4. Teraz už máme namierené na volejbalové palubovky;

vikend_sport1;Hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slovenskí volejbaloví reprezentanti neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení v Zlatej Európskej lige. V Portugalsku prehrali vo Viana do Castelo 0:3. Slovákov čakajú v základnej A-skupine ešte dva zápasy na domácej pôde. V Poprade nastúpia 8. júna proti Portugalsku, o tri dni neskôr ich čaká duel proti Turecku. Do semifinále postúpi iba najlepší tím zo skupiny.

Je definitívne dobojované. Finále FISE Montpellier 2022 sa odjazdilo aj napriek nefungujúcemu live streamu ale v dobrom - horúcom počasí. Finále sa jazdilo olympijským formátom 2-5-3 a nášmu reprezentantovi - rodákovi z Košíc Richardovi Turymu sa podarilo zajazdiť 1 čistú jazdu a 2 best tricky z piatich, celkovo sa rátali 3 najlepšie skóre. Skončil teda na 5. mieste. Poďme najskôr k samotnej sérii FISE. Z koľkých pretekov sa skladá a kde všade sa jazdí?

vikend_sport2;Hud Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame