Víkend 25. – 26. 6.

Víkend 25. – 26. 6.

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov zvíťazila v zápase A-skupiny na domácich majstrovstvách Európy nad Rumunskom 1:0 a postúpila do baráže MS 2023. O triumfe zverencov Alberta Rusnáka v piatkovom stretnutí v Trnave rozhodol v nadstavenom čase Adam Griger, ktorý po tomto zápase povedal:

vikend_25.-26.6_sport1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hokejisti Colorada Avalanche získali tretíkrát v histórii Stanleyho pohár. V šiestom dueli finále play-off NHL zvíťazili v noci na pondelok na ľade Tampy Bay Lightning 2:1 a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy. Slovenský obranca Erik Černák po dvoch tituloch za sebou tentoraz s "bleskami" na pohár nedosiahol, v záverečnom súboji sezóny odohral 19:41 min., vyslal dve strely na bránku, rozdal päť hitov, zblokoval jednu strelu súpera a pripísal si jeden mínusový bod.

Slovenský diaľkový plavec Tomáš Peciar obsadil na 19. MS FINA v plaveckých športoch v Budapešti 31. miesto v pretekoch na 5 km. Zlatú medailu získal Nemec Florian Wellbrock s takmer štvorsekundovým náskokom pred Talianom Gregoriom Paltrinierim. Bronz si vybojoval Michajlo Romančuk z Ukrajiny. Pre Wellbrocka to je už štvrtý cenný kov z Budapešti.

Peter Sagan získal v nedeľu svoj ôsmy titul majstra Slovenska v cestnej cyklistike. Na 197 kilometrov dlhej trati v okolí českého mesta Mladá Vožice nemal jazdec tímu TotalEnergies spomedzi krajanov konkurenciu. Druhé miesto v rámci MSR obsadil Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica) a tretí skončil Matúš Štoček z tímu ATT Investments. Kubiš získal aj slovenský titul v kategórii do 23 rokov.

Slovenskí hokejbalisti zvíťazili vo svojom poslednom zápase na MS v Kanade nad Talianskom 9:0 a obsadili konečné piate miesto. Hetrikom sa blysol Filip Bobál, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu. Po tomto stretnutí tréner Mojmír Hojer hráčom oznámil, že sa nebude uchádzať o opätovnú kandidatúru na post hlavného trénera.

Po troch rokoch sa cyklistická Detská tour Petra Sagana vrátila do Košíc a ešte presnejšie povedané na Jahodnú. Metropola východu bola posledná zastávka pred mesačnou prestávkou, ktorá padne určite vhod jednotlivým športovcom a rovnako aj organizátorom. Najbližšie sa mládežnícky pelotón a rovnako aj rodičia predstavia 27.8.2022 v Šali. Ale späť do Košíc za riaditeľom samotnej tour Petrom Zánickým: 

vikend_25.-26.6_sport2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame