Crossový beh vo Vechci

Crossový beh vo Vechci

Po asfalte, cez lesy, polia, lúky, blatisté úseky i ponad potok. Takto vyzerala 8,3-kilometrová trať druhého ročníka Crossového behu vo Vechci, na ktorú vyrazilo rekordných 136 bežcov takmer z celého východného Slovenska. Pomerne krátky beh, no zhruba s 250-metrovým prevýšením, ponúkal bežcom krásne výhľady na jesennú pestrofarebnú Východoslovenskú nížinu. Atmosféru z jeho priebehu zachytila v nasledujúcej reportáži Lívia Godová. O príprave tohto netradičného behu, ktorý začínal priamo z miestnej motokárovej trate, sa zhovárala s členom organizačného tímu Adamom Jonekom.

Crossovy_beh_Vechec Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dodajme, že víťaz 2. ročníka Crossového behu vo Vechci Pavol Orolín dobehol do cieľa s časom 33 minút 12 sekúnd a najrýchlejšia žena podujatia Zuzana Tarbajová s časom 40 min 37 s. Halový majster Európy z Glasgowa Ján Volko nordic-walkingovú trasu odbehol za 35 min 40 s.

Šprintér Ján Volko má za sebou opäť úspešnú sezónu. V závere júna sa po zranení ľavého stehenného svalu na slovenskom šampionáte v Trnave vrátil do súťažného kolotoča a následne na Majstrovstvách Európy sa zaskvel fantastickým 4. miestom vo finále stovky a semifinálovým vyrovnaním slovenského rekordu. Nikdy pritom v histórii európskych šampionátov nemalo Slovensko svoje zastúpenie vo finále stovky či dvojstovky. V týchto dňoch po mesačnom voľne začal v Tatranskej Lomnici s prípravou na nasledujúcu sezónu. Ako vyzerá mesačná prestávka u vrcholového atléta a čo stihol za mesiac? I na to sa Lívia Godová pýtala Jána Volka.

Jan_Volko_vo_Vechci_1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vrcholom zimy budú pre Jána Volka marcové Majstrová Európy v tureckom Istanbule. Pôjde celkovo o jeho 5. kontinentálny šampionát pod strechou. Aké náročné je pre atléta zo strednej Európy dostať sa na takýto šampionát? Po komplexných zdravotných prehliadkach v Prahe a Banskej Bystrici zamieril najrýchlejší Slovák v histórii Ján Volko už tradične do Tatranskej Lomnice. Od polovice októbra pod Tatrami zarezáva s prípravou na novú sezónu. Počas svojho sústredenia si spolu so svojím tímom odskočil aj na crossový beh do Vechca. Holdujú šprintéri takémuto behu? Aj to zaujímalo Líviu Godovú.

Jan_Volko_vo_Vechci_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame