Recept na domácu pizzu podľa hlavného pizzéra a inštruktora pečenia pizze – Gianlucu Pietanesiho:
Na cesto pre 2 osoby potrebujeme:
180 g vody
9 – 10 g soli
2 – 3 g droždia
300 g hladkej múky špeciál (00)
9 g olivového oleja
Pizzové cesto necháme dobre vykysnúť, prepracujeme a vytvarujeme bochníček, ktorý potom rukami (ak nie sme skúsení pizzéri, tak valčekom) rozvaľkáme na hrúbku vhodnú na pizzu. Používame kvalitný paradajkový základ (nie kečup ani pretlak). Môžeme si však na pizzu dať, čo nám chutí. Gianluca odporúča prosciutto, mozarellu, bazalku a oregano. V domácich podmienkach pizzu pečieme na najvyššom stupni 15 až 20 minút – podľa toho, či ju chceme mäkkú alebo chrumkavú. Buon appetito!