Z kláštornej kuchyne

Z kláštornej kuchyne

V letných mesiacoch sa vrátime k niektorým reportážam z vašich kuchýň. Dnes sa preto vyberieme do kláštornej kuchyne, ktorú Martina Bačová navštívila v čase, keď pripravovali veľkonočné jedlá. V mnohých starobylých kláštoroch sú totiž dochované kuchyne. Mnísi v nich varili pivo, piekli chlieb, pripravovali ryby. Používali aj rôzne bylinky a liečivé rastliny, ktoré pridávali nielen do jedál, ale vyrábali z nich aj rôzne liečivé tinktúry a olejčeky. Vedeli byť jednoducho sebestační, aj čo sa týka zaobstarania obživy a prípravy jedál. Ich strava bola jednoduchá a zdravá. Toľko pohľad do kláštornej kuchyne v minulosti. V 21. storočí vyzerá podstatne inak a Martinu Bačovú do nej vpustili rehoľné sestry Vincentky z Košíc.

z_klastornej_kuchyne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame