Špargľa

Špargľa

Mnohí sa zhodujú na tom, že najlepšie je konzumovať sezónne potraviny. Sú plné živín a vitamínov, nehovoriac o tom, ak sú ešte vypestované v domácej záhradke. Práve v tomto mesiaci je v plnom prúde sezóna špargle. Ak ste jej ešte neprišli na chuť, skúste to čím skôr, a doprajte si jedlá zo špargle čo najčastejšie, obdobie jej zberu v našich končinách trvá pomerne krátko, začína sa v apríli a vrcholí v polovici júna. Špargľu upravujeme najmä varením, podávame ju s rôznymi omáčkami, posypanú syrom, strúhankou, môžeme ju zapekať. Aj keď jej ešte stále niektorí neveria – ako sa hovorí, nevedia jej prísť na chuť – z roka na rok si špargľa nachádza viac priaznivcov. Viere Ihnátovej porozprávali o špargli a jej využití vo varení kuchári v jednom z košických penziónov Miroslav Fedelem a Ladislav Mató.

Špargľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame