Nguyen Viet Minh a vietnamská kuchyňa

Nguyen Viet Minh a vietnamská kuchyňa

Množstvo zaujímavých tipov na nahrávanie získame aj vďaka tomu, že na podujatiach, kde sa ocitneme s mikrofónom, máme otvorené oči a uši. Takto som sa aj ja dostala k mladému mužovi z Vietnamu, ktorý má za sebou tretí ročník štúdia na Strednej odbornej škole gastronómie a služieb v Prešove. Jeho – pre nás nepochybne exotický – spev dotváral atmosféru jednej z „gastro“ akcií, ktorú škola organizovala. Som rada, že vám dnes môžem ponúknuť rozhovor s Mišom – tak  ho totiž oslovujú učitelia i spolužiaci. Jeho meno sa mi na prvý- a ani druhýkrát nepodarilo vysloviť bezchybne. A tak som ho poprosila, aby sa poslucháčom RRV predstavil sám: 

Vietnamska kuchyna_01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nguyen Viet Minh, alebo Mišo, ako ho kedysi pred rokmi pomenovala jeho učiteľka slovenčiny, a tak si na svoje neoficiálne slovenské meno zvykol, pochádza zo severnej časti Vietnamu. S rodinou sa prisťahovali najprv do Svidníka a dnes žijú v Prešove. Dozvedela som sa od neho, že v oblasti, z ktorej prišli, každý hospodári na svojom políčku. Ľudia si pestujú potravu: množstvo zeleniny, sóju či ryžu... Možno aj preto dokážu Vietnamci v kuchyni všetko zužitkovať a nedopustia, aby sa niečo len tak vyhodilo. Hoci zelenina je pre Vietnamcov neodmysliteľnou časťou jedla, varievajú – pochopiteľne – aj mäso. Pýtala som sa Miša, ktoré najčastejšie.

Vietnamska kuchyna_02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame