Šéfkuchár Hruška

Šéfkuchár Hruška

Nové trendy v gastronómii a naše čím ďalej tým väčšie nadšenie pre varenie zapríčinili, že slovenská kuchyňa zažíva v 21. storočí renesanciu. Čoraz častejšie stravovanie ľudí mimo domovov, zmenené životné a stravovacie návyky, dôraz na kvalitu či pestrosť ponuky spôsobili rozvoj reštaurácií, ale i záujem o národnú kuchyňu. Dobré meno slovenskej gastronómii robia nepochybne aj špičkoví kuchári. Patrí k nim aj Juraj Hruška. Rodák zo Závadky nad Hronom je už takmer päť rokov šéfkuchárom reštaurácie Slávia v Košiciach. Svojou progresívnou prácou a kuchárskym umením strhol celý tím. Je držiteľom viacerých certifikátov a ocenení z medzinárodných gastronomických súťaží. O jeho remesle, o varení a o tom, čo mu na niektorých kuchároch prekáža, sa s ním porozprávala Viera Ihnátová. A ako sa dozvedela, Juraj Hruška je typ kuchára, ktorý sa nedrží trendov v gastronómii a radšej varí podľa seba. Pracuje s modernými technológiami a lokálnymi surovinami...

šéfkuchár_Hruška 1

Kuchárske remeslo je drina a to nielen z fyzického, ale aj psychického hľadiska. Ak chce človek v gastronómii uspieť, musí byť pripravený aj na neustály tlak a stres. To tvrdí Juraj Hruška patriaci k špičke slovenských kuchárov. Odmalička sa rád motal v kuchyni a k vareniu mal veľmi dobrý vzťah, podľa neho je potrebné dať do každého jedla nielen poznatky, ale aj emóciu. Jeho kulinárske umenie môžete ochutnať aj v jednej z reštaurácií v Košiciach, v ktorej pracuje ako šéfkuchár a ktorá sa zapojila do Zimného festivalu jedla. Festival gurmánskych delikates a špecialít tých najlepších šéfkuchárov z celej republiky potrvá do 23.februára. Aj pri tejto príležitosti sa Viera Ihnátová stretla s Jurajom Hruškom, okrem iného jej prezradil, že každé jedlo, aj to na prvý pohľad obyčajné, môže byť kulinárskym zážitkom, len ho treba vedieť pripraviť.

Šéfkuchár_Hruška 2