Zabíjačka

Zabíjačka

Zimné obdobie sa na Slovensku už tradične spája so zabíjačkami. Dôvodom zabíjačiek práve v chladnejšom počasí, bola absencia chladiacich zariadení v minulosti a samozrejme fašiangová sezóna spojená s hodovaním. V deň zabíjačky sa zišla celá rodina, ale aj priatelia. Prišli, aby pri práci pomáhali a hlavne aby utužili vzájomné vzťahy. Ak ste už takú zabíjačku videli či pri nej pomáhali možno aj so spracovaním mäsa, tak viete, že vôbec nejde o jednoduchú záležitosť. Viera Ihnátová si zašla po podrobnosti aj rady za prof. Petrom Turkom na Katedru hygieny a technológie potravín Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, ktorý priblížil samotný postup zabíjačky.

Zabíjačka 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zabíjačková polievka, domáca huspenina, klobásky či jaternice - aj to sú mimoriadne chutné produkty domácej zabíjačky. Taká zabíjačka nie je len príjemne strávený deň, ale aj kopec roboty. Keď sa to však všetko správne zorganizuje, je to priam koncert. Rokmi overené postupy má asi každý mäsiar či chovateľ, aj keď sa určite v rôznych detailoch od seba odlišujú, no každý ten svoj systém považuje za jediný a správny. Zabíjačke by však mali predchádzať aj určité pravidlá. Aj o nich sa Viera Ihnátová porozprávala s Petrom Turkom z Katedry hygieny a technológie potravín Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Zabíjačka 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame