Recept na pizzu priamo od majstra

Recept na pizzu priamo od majstra

Recept na domácu pizzu podľa hlavného pizzéra a inštruktora pečenia pizze – Gianlucu Pietanesiho:

Na cesto pre 2 osoby potrebujeme:

180 g vody

9 – 10 g soli

2 – 3 g droždia

300 g hladkej múky špeciál (00)

9 g olivového oleja

Pizzové cesto necháme dobre vykysnúť, prepracujeme a vytvarujeme bochníček, ktorý potom rukami (ak nie sme skúsení pizzéri, tak valčekom) rozvaľkáme na hrúbku vhodnú na pizzu. Používame kvalitný paradajkový základ (nie kečup ani pretlak). Môžeme si však na pizzu dať, čo nám chutí. Gianluca odporúča prosciutto, mozarellu, bazalku a oregano. V domácich podmienkach pizzu pečieme na najvyššom stupni 15 až 20 minút – podľa toho, či ju chceme mäkkú alebo chrumkavú. Buon appetito!

Galéria

244202625_2937178809855585_6023695610445394462_n.jpg 244199316_2937178813188918_9191620505488509784_n.png

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame