Seriál Priznanie
Seriál Priznanie

Recepty s karamelom

Recepty s karamelom

Galéria

253706890_1310814436035658_7369733570546348205_n.jpg 253821171_2962226870684112_8495114991554554128_n.jpg 253948398_2962226934017439_2271029315555860822_n.jpg

Karamelová torta od Evy z Hrabkova

Korpus:

6 vajec

6 lyžíc kryštálového cukru

1 lyžica kakaa

½ prášku do pečiva

0,5 dcl oleja

5 lyžíc polohrubej múky

Plnka:

1 l mlieka

voda

3 Zlaté klasy

13 dkg cukru

1 vanilka

2 lyžice kakaa

7 bielkov

Plnku uvaríme, do krému vyšľaháme bielky, rozdelíme na polovicu. Korpus pozdĺžne rozkrojíme, najprv dáme tmavú plnku, potom svetlú. Predtým si urobíme karamel, zalejeme ho mliekom a necháme vychladnúť. Vmiešame práškovú šľahačku. Karamel dáme navrch torty.

Cvikla na karameli od Jozefa zo Svidníka

KARAMEL

Suroviny:

krištáľový cukor 300 g

maslo 120 g

biele víno 2 dcl

štamprlík koňaku (alkohol varením vyprchá)

soľ

čili korenie

tabasko podľa chuti (no nemusí byť)

Cukor dáme do panvičky, ktorá má hrubšie dno, a za stáleho miešania drevenou vareškou ho zahrievame na miernom ohni, až pokiaľ sa cukor úplne rozpustí. Plameň stiahneme, pridáme soľ a rozpustené maslo zapracujeme do karamelu, aby sa prepojili chute. Potom – zase za stáleho miešania – pridáme víno, koňak, privedieme do varu a odstavíme.

Do karamelovej hmoty vložíme na mesiačiky pokrájanú cviklu, ktorú sme predtým umyli, uvarili, ošúpali a pokrájali. Takto pripravenú cviklu na karameli môžeme konzumovať za tepla, ale aj za studena – samostatne alebo ako šalát k jedlu. Ale výborne chutí aj s prívarkom z tekvice Hokkaido ;)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame