HUSTÁ POLEVA NA TORTU
od Marty z Čane
- 200 g čokolády na varenie
- 200 g studenej kyslej smotany
Čokoládu v miske dáme do vodného kúpeľa. Keď je už čokoláda horúca, vmiešame studenú kyslú smotanu. Vyberieme z kúpeľa, metličkou dôkladne premiešame, vyšľaháme, poleva zhustne. Rozotrieme navrch torty, po okrajoch poleva stuhne. Do polevy môžeme vyryť ozdobné ornamenty napríklad vidličkou, prípadne necháme časť polevy v miske stuhnúť a potom nastrúhame na stružlinky.
Ak chceme namiesto polevy krém, do 200 g horúcej čokolády vmiešame 400 g kyslej smotany.
MODELOVACIA HMOTA NA OZDOBY
od Márie z Bežoviec
- sušené mlieko a práškový cukor v rovnakom pomere
- voda
Zmiešame sušené mlieko s cukrom, po kvapkách pridávame vodu, aby sa vytvorila hmota podobná plastelíne. Môžeme pridať aj potravinárske farbivo. Tvarujeme lístky, kvety, labute atď.