Aké teplo znášajú kúpené potraviny?

Aké teplo znášajú kúpené potraviny?

Sledujete pri nakupovaní potravín živočíšneho pôvodu iba cenu, prípadne pôvod výrobcu či údaje o množstve? Veríme, že si všímate aj údaje o odporúčanej dobe spotreby! Tieto údaje v spojení s pribúdajúcimi vonkajšími teplotami a vašimi zvyklosťami pri nakupovaní totiž môžu zohrávať dosť významnú úlohu pri kvalite a neškodnosti toho, čo budete jesť. Ako je to s elimináciou možných zdravotných rizík ešte – takpovediac – „na ceste“ k nám, spotrebiteľom? Pýtali sme sa vedúcej Odboru hygieny potravín a potravinového dozoru prešovskej Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Kvetoslavy Balčákovej.

spotrebitelia_potraviny_teplo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako je to napríklad s predajom tzv. akciových mäsových či mliečnych výrobkov vo forme „zvyškov“ z veľkoobchodných balení pred ukončením doby spotreby za zníženú cenu? Alebo ako chápať údaje na téglikoch jogurtov, oznamujúce: „Spotrebujte dovtedy a dovtedy?“ Čo ak sa prekročí výrobcom označený dátum spotreby? Môžeme ho bez rizika skonzumovať aj po tomto dátume? Odpovede ponúkneme o týždeň v našej spotrebiteľskej rubrike.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame