Mladí dospelí

Mladí dospelí

Pamätáte si na svojich sladkých 18? Človek ná prirodzene v takom veku ideály, že si konečne môže robiť, čo chce, nik mu už nemôže rozkazovať. Veď je už plnoletý. Staršie ročníky ale veľmi dobre vedia, že realita je úplne iná. Mladý človek na prahu dospelosti je veľmi zraniteľný. Nehovoriac o tých, ktorí sa so životom musia popasovať sami, bez rodičov. Každý rok opúšťajú na Slovensku detské domovy - dnes už po novom Centrá pre rodiny a deti, stovky mladých dospelých. Ako sú pripravení na realitu, ktorá ich čaká? Aké majú možnosti, príležitosti? A vôbec kam vlastne idú po dovŕšení osemnásteho veku života? Nie sú takýto ľudia náchylneší stať sa obeťami kriminality alebo jej páchateľmi?

Pripravili sme pre vás cyklus rozhlasových pásem, ktorého cieľom je ukázať, ako vyzerá život mladého človeka po tom, čo opustí brány Centra pre deti a rodiny.

Dnes sa dozvieme o jednej z možností, kam ísť po dovŕšení plnoletosti. Je ňou samostatná skupina mladých dospelých. Takúto skupinu dnes nájdeme vo viacerých Centrách pre deti a rodiny. Kristína Bertičová v Košickej Novej Vsi oslovila osemnásťročnú Simonu. Najskôr sa zhovárali o prvotných pocitoch mladého človeka na prahu dospelosti, keď opúsťa brány detského domova.

mladí dospelí 01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Problémy a príbehy mladých ľudí opúšťajúcich brány detského domova vám budeme prinášať posledný piatok v mesiaci. Dielo finančne podporil Literárny fond.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame