90 rokov s umením

90 rokov s umením

90 rokov žijeme aj s umením. Teda my v košickom rozhlasovom štúdiu, lebo presne toľké naše narodeniny tohto roku oslavujeme. A keďže s tým umením sme akosi tak, ako v tej pesničke: „pozri, čo pre teba mám", tak ho najradšej chystáme pre Vás do vysielania.

V utorok 27. 6. bola v našom Veľkom štúdiu verejná nahrávka programu nazvaného 90 rokov s umením. Počúvali sme hudbu a počúvali sme monológy a dialógy hercov východoslovenských divadiel - umenie, ktoré vzniká v našom regióne.

Záznam koncertu si môžete vypočuť 12. júla po dvadsiatej v Rádiu Devín, ale objaví sa aj vo vysielaní Rádia Regina. Dovtedy - aspoň malý závdavok: montáž Hany Rodovej, ktorá bola dramaturgičkou a moderátorkou koncertu 90 rokov s umením.

Budete počuť, ako u nás hralo AMC trio a pred ním - z hudobníkov - Musica juvenalis, Kombo Konzervatória Timonova 2 v Košiciach, pesničkár Svetozár Šomšák; herecké monológy a dialógy predniesli Jana Wernerová, Michal Novodomský, Tatiana Poláková a Andrej Palko, Veronika Husovská a Boris Srník. Podľa mňa boli skvelí, a podľa vás? Pokojne nám môžete dať vedieť, keď si to vypočujete.

90 rokov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame