Kapustovo - cviklový šalát

Kapustovo - cviklový šalát

Nateraz v ostatnej relácii „Z kuchyne starých mám" sme konzervovali ovocie a zeleninu. Recept na kapustovo - cviklový šalát ponúkla naša poslucháčka pani Mária z Ličartoviec.

kapustovo_cviklovy_salat Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na kapustovo - cviklový šalát podľa receptu našej poslucháčky pani Márie z Ličartoviec potrebujeme: dva kilogramy bielej kapusty, dva kilogramy cvikly, ktorú si uvaríme do polomäkka a nastrúhame na strúhadle ako tekvicu či jabĺčka, ďalej kilogram cibule, ktorú nakrájame na kolieska, 7 decilitrov octu, dva a pol decilitra oleja, 20 dekagramov kryštálového cukru a jeden nakladač. Všetko spolu zmiešame a necháme odstáť 24 hodín. Potom aj s tou šťavou nakladáme do fliaš a sterilizujeme 20 až 30 minút. Ďalší, tentoraz kapustový šalát s chrenom vám ponúkneme v pondelok opäť o takomto čase.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame