Súťaž Školská vareška

Súťaž Školská vareška

V nasledujúcich minútach vás zavedieme do priestorov Strednej odbornej školy gastronómie a služieb v Prešove, kde sa konal 1. ročník výnimočnej súťaže kuchárok prešovských školských stravovacích zariadení – Školská vareška. Stretlo sa na nej 12 finalistiek, ktoré vybrali profesionálni kuchári spomedzi 28 prihlásených. Veronika Slaninková sa v priebehu súťaže dozvedela, že nápad zrealizovať ju skrsol v hlave Petra Krištofa z Prešovského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

skolska_vareska_01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 
Chutné, výživné a estetické zároveň. Také kritériá boli stanovené pre 2 porcie jedla, ktoré mali kuchárky z jedální materských a základných škôl pripraviť v rámci súťaže Školská vareška. Dôležitý bol zároveň aj fakt, či by bolo možné,  vzhľadom na náročnosť prípravy, daný pokrm pripravovať aj v školských stravovacích zariadeniach. Prvý ročník, ktorý v metropole Šariša zorganizoval Prešovský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, sa stretol s úprimným  záujmom kuchárok. Aj keď, tak ako je to na každej súťaži, dávka napätia, zodpovednosti a stresu zohrala svoju rolu. Napokon – ako to zachytila v nahrávke Veronika Slaninková – jedlo bolo potrebné nielen bezchybne pripraviť, ale pred odbornou porotou aj obhájiť. 

skolska_vareska_02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

...neostaneme vám dlžní ani výsledky súťaže Školská vareška 2019. O svojom kuchárskom umení presvedčila porotu Božena Onofrejová zo ZŠ Bajkalská, ktorá získala prvenstvo, a za ňou sa umiestnili Mária Olexová zo ZŠ Májové námestie a Alena Štefančíková z MŠ Fraňa Kráľa.  V kategórii Sladká dobrota skončila na prvom mieste Mariana Krištofová z MŠ Hviezdoslavova, druhé miesto získala Monika Šitarová zo ZŠ Ľubotice a z bronzu sa tešila Ľubica Puliková z MŠ Solivarská.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame