Skateboardista Richard Tury

Skateboardista Richard Tury

Jedným zo športovcov, ktorí si pred mesiacom prevzali ocenenie Športová osobnosť Košíc v skupine tzv. TOP 10 bol zástupca športového odvetvia, ktoré sa v doterajších 8 ročníkoch ankety ešte neobjavilo.

Košický rodák Richard Tury chytil po prvýkrát do ruky skateboard už ako 7-ročný a láska k tomuto športu ho drží dodnes. Sezóna 2017 bola pre neho naozaj výnimočná. Okrem skvelých výsledkov na pretekoch svetového pohára si vlani vybojoval prvenstvo aj na domácom šampionáte. Rovnako aj na majstrovstvách Českej republiky a do zbierky pridal aj niekoľko pódiových umiestnení zo súťaží naprieč celou Európou.

Keďže v auguste 2016 rozhodol Medzinárodný olympijského výboru na zasadnutí v Rio de Janeiro o zaradení skateboardingu medzi olympijské športy, mohol by sa tento laureát ankety ŠOK 2017 stať našim „horúcim želiezkom v ohni" už na olympijských hrách v Tokiu v roku 2020.

Miroslav Talavašek ho - po prevzatí košického ocenenia - však najskôr požiadal o spätný pohľad na úspešnosť sezóny, ktorá mu ho priniesla:

SOK-17_R Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V čase, keď sa v juhokórejskom Pchjongjang začínali boje na zimnej paralympiáde, v Košiciach vyhlasovali výsledky ankety Športová osobnosť Košíc. Oceňovali jednotlivcov a kolektívy, ktoré v uplynulom roku dosiahli výborné výsledky vo svojich disciplínach, alebo sa v nich zaslúžili o šírenie dobrého športového mena metropoly východu Slovenska.

Vlani ani tento rok pri tom nechýbal prezident Slovenského olympijského výboru, Anton Siekel. Miroslav Talavašek využil jeho prítomnosť; - Nielen na to, aby sa ho opýtal na hodnotenie slovenských „zdravých" športovcov, ale tiež na finančné „faux pas", ktoré zažila Anastasia Kuzminová a jej realizačný tím v talianskom Anterselve pre nezaplatenú faktúru za pobyt na ich januárovom predolympijskom sústredení. Išlo o viac, ako 2000 eur, ktoré malo poukázať naše ministerstvo školstva.

A v rozhovore neobišli ani nášho skvelého adepta na reprezentáciu Slovenska v skateboardingu na tokijskej olympiáde.

Najskôr však pohľad Antona Siekela na slovenskú olympijskú výpravu a jej výsledky v porovnaní s ich zdravotne znevýhodnenými „kolegami":

SOK-17_A.Siekel-02 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Medailová bilancia našich paralympijskych športovcov v Pchjongjangu bola naozaj skvelá!

Slovensko sa v celkovej bilancii štátov - vďaka nim - umiestnilo na 7. mieste za „zisk" 11 „cenných kovov": 6 zlatých, 4 strieborné a jeden bronz.

V alpskom lyžovaní sme dokonca boli najlepší. - Lyžiarka Henrieta Farkašová a navádzačkou Natáliou Šubrtovou sa pričinili o 4 zlaté medaily a pridali jednu striebornú. Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom sa postarali o ďalšiu zlatú a 3 strieborné. A ďalší „východniar" Miroslav Haraus spolu s navádzačom Marošom Hudíkom si z Kórei doniesli jednu zlatú a jednu bronzovú medailu.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame