O „éčkach“ v potravinách

O „éčkach“ v potravinách

V súčasnosti sa na každom kroku stretávame s chémiou, bohužiaľ aj v potravinách. Rôzne emulgátory či zahusťovadlá, aromatické látky, umelé farbivá sa stali súčasťou produktov, aby nám viac chutili, dlhšie vydržali, lepšie vyzerali a voňali. Takmer denne ich konzumujeme a potom sa čudujeme, že sa necítime dobre. Prečítať si zloženie obsahu tej-ktorej potraviny nie je na škodu a na obale nie je uvedené len tak, i keď pre ľudí, ktorí sa nevyznajú v konzervačných látkach, môže byť mätúce. Preto by sme mali nakupovať bez toho, aby sme sa obávali, čo dávame do nákupného vozíka. Viera Ihnátová sa o „éčkach“ v potravinách, o tom, čo znamenajú, i o tom, ako nám môžu škodiť, porozprávala s odborníčkou na vedeckú výživu a chémiu potravín Miriam Varšovou. 

Ecka v potravinach-01 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mali by sme preto uprednostňovať suroviny, ktoré v minimálnej miere prešli priemyselným zásahom. Na ich nižšiu kvalitu poukazuje aj príliš dlhá doba trvanlivosti. O týždeň si všimneme „úlohu“ siričitanov a dusičnanov ako zložiek potravín, ktoré nám môžu tiež spôsobiť rôzne problémy.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame