Čo čaká pacienta pred operáciou srdca

Čo čaká pacienta pred operáciou srdca

Strach má veľké oči. A nielen u detí. Bojíme sa aj my – dospelí. Napríklad vtedy, ak je pred nami niečo, čo sme ešte nezažili, a od okolia k tomu dostávame nie práve najoptimickejšie informácie. K takýmto strašiakom patria aj operácie. Ako vyzerá príprava pred operáciou srdca, to zisťovala Michaela Slivková Kirňaková.

SRDCE_čo_čaká_pacienta_pred_operáciou_srdca_1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V predchádzajúcej časti tejto našej rubriky sme otvorili tému, ktorá v mnohých ľuďoch vyvoláva strach. Preto, lebo je vážna, navyše málokto vie, čo presne sa pod pojmom operácia srdca skrýva. Dozvedeli ste sa, aké rôzne predoperačné vyšetrenia musí pacient absolvovať, no a dnes nám Michaela Slivková Kirňaková vo svojom príspevku prezradí napr. i to, čo všetko musí anesteziológ pri uspávaní pacienta zohľadniť.

SRDCE_čo_nás_čaká_pred_operáciou_srdca_2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Posledné dve časti rubriky Srdce Východniara nám priblížili dôležitosť predoperačných vyšetrení, ktoré musí podstúpiť každý pacient pred operáciou srdca. Dnes spolu s Michaelou Slivkovou Kirňakovou nahliadneme ponad plece kardiochirurga a anesteziologičky a dozvieme sa, ako to vyzerá priamo na operačnej sále.

SRDCE_ako_to_vyzerá_na_operačnej_sále Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame